Legenda z zahodne strani

Rita Moreno je dobila vse največje nagrade zabavne industrije.
Fotografija: Rita Moreno bo nastopila v Spielbergovi verziji Zgodbe z zahodne strani.
FOTO: AP
Odpri galerijo
Rita Moreno bo nastopila v Spielbergovi verziji Zgodbe z zahodne strani. FOTO: AP

V novi različici enega najbolj priljubljenih filmskih muzikalov Zgodba z zahodne strani, ki jo bo režiral Steven Spielberg, bo nastopila tudi danes šestinosemdesetletna letna Rita Moreno. Igralka je leta 1961 v muzikalu blestela v vlogi Anite, za katero je prejela oskarja. Več kot pol stoletja kasneje ji je Spielberg dodelil eno stranskih vlog.

Rita Moreno, ki bo sodelovala tudi pri produkciji filma, je že maja povedala, da težko pričakuje Spielbergovo različico muzikala. »Zelo sem radovedna in vznemirjena,« je dejala. Poudarila je, da je bilo v originalnem muzikalu kar nekaj klišejev, ki se jim bo Spielberg »zagotovo izognil, saj so se časi spremenili.«

Spielberg si je že od samega začetka želel imeti Rito Moreno v svojem filmu. Kot je povedal, mu je bila njena vloga Anite najljubša in tudi sicer ena najboljših v svetu filmskih muzikalov.

Zgodba z zahodne strani je le ena od klasik, pri kateri je sodelovala Puortoričanka. Status legende si je priskrbela z nastopi v kultnih filmih (med drugim tudi v Pojem v dežju), v drugih muzikalih, v teatru in na televiziji. V zgodovino zabavne industrije pa se je vpisala kot dobitnica vseh njenih najpomembnejših nagrad: oskarja, emmyja, grammyja in tonyja. Moreno je še vendo aktivna in med drugim igra tudi Netflixovem sitcomu One Day At a Time, v katerem igra temperamentno starejšo gospo, mamo in babico. 

Odkar je prodrla med slavne, je na očeh javnosti tudi njeno privatno življenje. Bila je dolgoletna partnerka  Marlona Branda, a se je to razmerje končalo z njenim poskusom samomora. Tudi odnos z Elvisom Presleyem se ni končal srečno. Naposled se je Rita ustalila s kardiologom Leonardom Gordonom. Ta je postal njen menedžer, sedaj pa že nekaj let pokojen. V zakonu se jima je rodila hčer.

Komentarji: