Stephen King se vrača z novelami

Prihodnje leto bo izšla avtorjeva dvainšestdeseta knjiga, ki bo razdeljena na štiri novele.
 
Fotografija: Stephen King je eden ­najslavnejših pisateljev grozljivk. FOTO: Wikipedija
Odpri galerijo
Stephen King je eden ­najslavnejših pisateljev grozljivk. FOTO: Wikipedija

Ameriški pisatelj Stephen King si ne vzame oddiha od pisanja, kar ­potrjuje njegov obsežni opus. Kmalu bo na knjižnih policah njegova nova, že dvainšestdeseta knjiga. Zbirka novel Let it Bleed (Naj ­krvavi) bo izšla 5. maja ­prihodnje leto in avtor je obljubil, da bo z njo ­popeljal bralce v »srhljiv svet, ki človeku jemlje dih«.

Za zdaj še ni veliko znanega o novi knjigi kot to, da bo razdeljena na štiri novele in da bodo v njej nastopili junaki iz Kingovih prejšnjih romanov, kot sta Holly Gibney iz kriminalke Mr. Mercedes in detektiv Ralph Anderson iz nadnaravne srhljivke The Outsider.


Od učitelja do slavnega pisatelja


Na avtorjevi spletni strani so ­objavili tudi ­naslovnico zbirke, na kateri je upodobljena glava črne mačke, v kateri se skriva podgana. »Novela je pripovedna zvrst, h kateri se King vedno znova vrača. Nekatere njegove novele so ­navdihnile ­ikonične filme, kot sta ­Ostani z menoj in Kaznilnica odrešitve,« so zapisali pod fotografijo naslovnice.

»Kralj groze«, kot na drugi strani ­Atlantika imenujejo Kinga, je zaslovel leta 1974, ko je izdal roman Carrie. Knjiga je povzročila vihar­ in danes velja za kultno grozljivko tudi zaradi filmske­ adaptacije Briana De Palme s Sissy Spacek v glavni­ vlogi.

Spremenila je tudi življenje Stephena Kinga, ki je ob izidu delal v ­pralnici in učil v šoli, danes pa je eden od ­najslavnejših pisateljev grozljivk. Poleg Carrie so bile velike uspešnice tudi Mačje pokopališče, Sijaj, Tisto, Cujo ...

Preberite še:

Komentarji: