Namigi prireditev: Sapramiška, Žabica Brokolina in MirOr

Sapramiška bo razveseljevala na prostem, začetek festivala v Vipavskem Križu in sodobni ples in sodobni cirkus v Novi Gorici.
Fotografija: Sapramiška Foto Urška Boljkovac
Odpri galerijo
Sapramiška Foto Urška Boljkovac

Sobota, 4. julijaZA OTROKE


Sapramiška


Muzejska ploščad pred Metelkovo, Ljubljana, ob 10. uri

Najbolj slavna slovenska marioneta je Sapramiška. Slovenski otroci si ne morejo predstavljati odraščanja brez pravljic Svetlane Makarovič. Po njenih literarnih predlogah so nastale številne lutkovne predstave, ki so osvojile mlade gledalce. Prebrisana in hrabra Sapramiška velja za največjo slovensko lutkovno uspešnico.

Najbolj znana gledališka uprizoritev je tista, ki je doživela premiero leta 1986 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (režija Nace Simončič) in je neprekinjeno na sporedu do danes. Sapramiška je dokaz, da današnje otroke pritegnejo tudi bistveno manj spektakularne reči kot sodobna tehnologija, ki pa so tekstovno in izvedbeno prepričljive. Predstava je primerna za otroke od tretjega leta starosti.FESTIVAL
 

Poletje v Vipavskem Križu


Grajsko dvorišče, Vipavski Križ, ob 10.30

Poletje v Vipavskem križu Foto Nika Zuljan
Poletje v Vipavskem križu Foto Nika Zuljan


Vipavski Križ je po obsežni prenovi in pomladitvi tega nekoč srednjeveškega mesteca postal atraktivno prizorišče dogodkov. Odločili so se za vse poletje trajajoč festival, kjer bodo ob jazz in klasičnih koncertih tudi predstave, delavnice in večeri filma.

Festival bodo danes odprli z otroško predstavo Žabica Brokolina in polž Sladkosned, ki je primerna za otroke od tretjega leta starosti.PLES
 

MirOr


Bevkov trg, Nova Gorica, ob 20. uri

MirOr v Novi Gorici Foto arhiv Dane In Kaje Lin Avguštin
MirOr v Novi Gorici Foto arhiv Dane In Kaje Lin Avguštin


V okviru mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica v Novi Gorici bo danes na vrsti predstava avtoric in izvajalk Dane Avguštin (koreografija, gib na zračnih tkaninah in na tleh, glasba) in Kaje Lin Avguštin (koreografija, gib na tleh in v zraku).

Predstava združuje sodobni ples in sodobni cirkus v poetično celoto, v kateri se prepletata giba na tleh in v zraku.

Komentarji: