Prikupni kužek je odrastel v medveda (VIDEO)

Kitajka Su Yun je pred dvema letoma kupila prikupnega pasjega mladička, nato pa doživela presenečenje svojega življenja.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

Su Yun je kupila mladička pasme tibetanski mastif, ki je neverjetno hitro rasel. Ustavil se je pri 200 kilogramih - kot odrasel azijski črni medved.

»Ko sem ga pripeljala domov je bil majčken mladiček, nato pa je začel rasti in bil vse bolj podoben medvedu. Malce se bojim medvedov,« je priznala Su, ki živi v vasi na jugozahodu Kitajske.

Čeprav je ugotovila, da ni kupila pasjega mladička, je žival hranila še dve leti. Opazila je, da gre za zelo sočutno žival, ki se boji biti sama brez lastnika in jo je strah, da bi se poškodovala. A skrbeti za medveda, ki poje škatlo sadja in dve vedri rezancev na dan, je samo po sebi težavno, nato pa je Su videla opozorilo, da je zadrževati doma ogroženo žival nezakonito. Tedaj je stopila v stik s centrom za ogrožene živali, ki je poskrbel, da so medveda prepeljali v njegov nov dom. Potem ko so veterinarji ugotovili, da je z živaljo vse v najlepšem redu in ni podhranjena, so se oblasti odločile, da Su ne bodo kazensko preganjali.

Na svetu živi le še okoli 50 tisoč azijskih črnih medvedov. Na črnem trgu njihove dele prodajajo po na tisoče dolarjev, saj so njihove tace, kožuh in žolčnik ključne sestavine tradicionalne kitajske medicine.

Komentarji: