S formulo po češki avtocesti, išče ga policija

Vozniki na češki avtocesti D4 blizu Pribrama so se lahko le čudili nevsakdanjemu prizoru.
Fotografija: Češkega Kimija Räikkönena lovi policija. FOTO: zaslon youtuba
Odpri galerijo
Češkega Kimija Räikkönena lovi policija. FOTO: zaslon youtuba

Praga – Vozniki na češki avtocesti D4, blizu starega rudarskega mesta Pribram 60 kilometrov jugozahodno od Prage, se pred dnevi verjetno niso mogli načuditi prizoru, ki na cestah ni ravno običajen. Mimo njih je namreč pridrvel voznik v rdeči formuli s številko 7 na boku (po vzoru Finca Kimija Räikkönena), ki sicer ni prekoračil hitrostnih omejitev, a ga češka policija še vedno išče zaradi prekrška. Gre sicer za starejši bolid serije GP2.


Prepovedano!


»Policisti preverjajo kršitev zakona o cestnem prometu, ki ga je storil voznik dirkalnika formule. Vožnja s tovrstnimi vozili je namreč v običajnem prometu prepovedana,« je sporočila predstavnica policije za odnose z javnostjo Monika Schindlova in dodala, da še niso ugotovili, kdaj točno se je voznik vozil z bolidom po cesti, čeprav je policija prejela dva videoposnetka te vožnje po avtocesti, enega od njiju je včeraj tudi objavila.


Kazen do 400 evrov


»Voznik z vozilom brez registrskih tablic, ki je tehnično neustrezno za vožnjo po običajnih cestah, ogroža druge udeležence v prometu, zato mu grozi kazen od 5000 do 10.000 čeških kron oziroma od (skoraj) 200 do (skoraj) 400 evrov ter do enoletna prepoved vožnje,« je še dodala predstavnica policije. Možje postave sicer prosijo očividce in ljudi, ki bi voznika utegnili prepoznati, za dodatne informacije.

Komentarji: