Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Hrvaška zmaga na Evroviziji? Raiven tik pred Baby Lasagno

Nocoj finale Pesmi Evrovizije, kjer Raiven nastopa kot 21. Za ljubitelje Abbe je tu prvi dokumentarec o slavni skupini. Luka po drugo zmago proti Oklahomi.
Raiven med nastopom v polfinalu. Foto Sarah Louise Bennett/EBU
Raiven med nastopom v polfinalu. Foto Sarah Louise Bennett/EBU
M. K., Vikend
11. 5. 2024 | 08:00
11. 5. 2024 | 13:43
4:34

Sobota, 10. maja

 

Pesem Evrovizije 2024, izbor iz Malmöja (Premiera): TV SLO 1 ob 21.00

Šved., 2024. Vodita: Petra Mede in Malin Åkerman. Prenos. 265 min.

V finalu je iz vsakega predizbora deset najboljših in Italija, Nemčija, Francija, Velika Britanija, Španija in gostiteljica Švedska, ki bo tudi odpra letišnje tekmovanje, saj nastopa kot prva.

Na veselje slovenskega občinstva je med finalisti tudi naša predstavnica Raiven s pesmijo Veronika. Po izključitvi Nizozemske bo Raiven nastopila 21. in ne 22., kot je bilo prej napovedno. Njenemu nastopu bo sledil hrvaški predstavnik Baby Lasagna. Prav njegova pesem Rim Tim Tagi Dim na mnogih stavnicah velja za najverjetnejšo zmagovalko Evrovizije. 

Zmagovalno skladbo bo sicer določilo glasovanje strokovnih žirij in gledalcev. Slovenski gledalci bodo poleg že utečenega telefonskega glasovanja lahko prvič glasovali tudi prek spleta, glasovanje pa se bo v finalu začelo že po nastopu prve skladbe.

Točke glasovanja slovenske žirije bo v Malmö sporočila Lorella Flego. Finale bo komentirala Mojca Mavec.

 

Abba daba du (Premiera): TV SLO 1 ob 20.00

Abba-Dabba-Doo. Šved., 1976. Režija: Leonard Eek. Dok. film. 60 min.

Abba daba du. Foto TVS
Abba daba du. Foto TVS

Dokumentarec, posnet leta 1976, je prvi film o danes svetovno znani švedski glasbeni skupini Abba. V dokumentarnem filmu se s fotografijami iz osebnih albumov in spomini na odraščanje predstavijo posamezni člani skupine. Uspeh Abbe ni bil naključje: Anni-Frid in Agnetha sta bili že od rosnih let uspešni pevki, skladatelja Benny in Björn pa sta izhajala iz družin z glasbeno tradicijo.

Dokumentarec, posnet skoraj pred petimi desetletji, slovi po šegavi pripovedi in razkritju skritega kotička, kjer so člani skupine ustvarjali glasbo.

 

Luka Dončić na 2. tekmi polfinala. Foto Joshua Gateley/AFP
Luka Dončić na 2. tekmi polfinala. Foto Joshua Gateley/AFP

 

Štirje dobri dnevi (Premiera): HBO ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Four Good Days. ZDA, 2020. Režija: Rodrigo García. Igrajo: Mila Kunis, Glenn Close, Carla Gallo, Stephen Root, Gloria Garayua. Drama. 101 min.

Štirje dobri dnevi. Foto HBO
Štirje dobri dnevi. Foto HBO

Glenn Close in Mila Kunis sta soigralki v intenzivni drami, posneti po članku Elija Saslowa iz Washington Posta iz 2016, v katerem opisuje boj matere in hčere z odvisnostjo od heroina.

Ranjena, zlorabljena in tik pred zlomom se od heroina odvisna Molly (Mila Kunis) pojavi na domu svoje matere Deb (Glenn Close) in išče pomoč. Toda deset bolečih let odtujenosti, uživanja drog in zasvojenosti je poškodovalo že tako krhek odnos med materjo in hčerjo. 

Molly je bila doslej že velikokrat na odvajanju, vendar še vedno ne kaže znakov okrevanja. Zdaj zdravnik ponudi Molly kanček upanja – mesečno injekcijo močnega sredstva, ki preprečuje, da bi se strupene snovi vezale na centralni živčni sistem. Vendar pa je pogoj: Molly mora ostati čista štiri dolge, mučne dni ...

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine