TV namigi: Lov za izgubljenim zakladom, Državljan in Kvadrat

Na Kanalu A vas čaka pustolovska klasika, na TVS pa dve odlični drami, ena je madžarska, druga pa francoska,
Fotografija: VIKEND - Raiders of the Lost Ark - Lov za izgubljenim zakladom Foto Tvspored-service Tvspored-service
Odpri galerijo
VIKEND - Raiders of the Lost Ark - Lov za izgubljenim zakladom Foto Tvspored-service Tvspored-service

Sobota, 20.junija

 

Lov za izgubljenim zakladom: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena 5 (od 5)

Raiders of the Lost Ark. ZDA, 1981. Režija: Steven Spielberg. Igrajo: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies. Akc. film. 135 min.

Zgodba se dogaja okoli leta 1936. Ameriška vlada priznanega arheologa Indiano Jonesa (Harrison Ford, na slikah) obvesti, da so nacisti našli nahajališče skrinje zaveze, v kateri naj bi bilo zapečatenih deset božjih zapovedi. Indyjeva naloga je, da artefakt, ki naj bi imel čudežno moč, najde pred Nemci.
Ker sta se k skupnemu projektu spravila velikana novodobnega filmskega spektakla Steven Spielberg in George Lucas, je bilo pričakovati tobogansko avanturo, ki bo jemala dih od prve do zadnje minute.
 

Državljan: TV SLO 2 ob 20.05

Vikendova ocena 5 (od 5)

Az allampolgar. Madž., 2016. Režija: Roland Vranik. Igrajo: István Znamenák, Tünde Szalontay, Arghavan Shekari, Viktor Noé, Dr. Cake-Baly Marcelo. Drama. 110 min.
Willson se je pred vojno, v kateri je izgubil družino, podal na nevarno in tvegano pot v obljubljeno deželo Evropo. Ustalil se je na Madžarskem, kjer je kot politični prebežnik dobil azil. Sčasoma se je naučil jezika, si našel službo varnostnika v trgovskem centru in lahko plačuje za najeto stanovanje.
Njegovo življenje se je umirilo, a Willson ni povsem zadovoljen, saj si želi postati tudi pravi madžarski državljan. Vendar mora zato pred komisijo opraviti določene izpite iz znanja o madžarski kulturi, zgodovini in jeziku. Ganljiva in zelo pristna drama.


Kvadrat: TV SLO 1 ob 22.35

Vikendova ocena 5 (od 5)The Square. Fr., 2017. Režija: Ruben Östlund. Igrajo: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø. Drama. 155 min. 
Christian je ločenec, predan oče dveh hčera in cenjen kustos muzeja sodobne umetnosti. Vozi električni avtomobil in podpira dobrodelnost. Ukvarja se s pripravo umetniške instalacije Kvadrat, katere namen je spodbuditi obiskovalca k altruizmu. A ko mu ukradejo mobilni telefon, ugotovi, da je včasih težko živeti v skladu s svojimi ideali.

 

Komentarji: