TV namigi: Morilca na kolektivca, Trump ali Biden in Tisto 2

Kriminalka o dveh poklicnih morilcih, ki se potuhneta v Belgiji, dokumentarec o predsedniških kandidatih v ZDA in drugi del filma o grozljivem klovnu.
Fotografija: Morilca na kolektivca Foto Planet TV
Odpri galerijo
Morilca na kolektivca Foto Planet TV

Nedelja, 25. oktobra

 

Morilca na kolektivca: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

In Bruges. Koprod., 2008. Režija: Martin McDonagh. Igrajo: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ciarán Hinds, Elizabeth Berrington. Krim./kom. 120 min.


V filmu (z neposrečenim slovenskim naslovom) se morata poklicna morilca Ray (Colin Farrell) in Ken (Brendan Gleeson) po zavoženem poslu potuhniti v belgijskem mestecu Bruges. Medtem ko hoče Ken čas izrabiti za oglede praznično okrašenega srednjeveškega mesteca, je za godrnjavega Raya potepanje po gotskih ulicah čista muka. Zapletata se z različnimi lokalnimi nenavadneži, pri tem pa se vse bolj sprašujeta, kakšna bodo nova šefova navodila, ki jih čakata.

V odlični kriminalki s samosvojim črnim humorjem briljira Colin Farrell v vlogi zbeganega kriminalca, ki doživlja osebnostno krizo.

 


Izbira 2020: Trump ali Biden: TV SLO 1 ob 22.05


The Choice 2020: Trump Vs. Biden. ZDA, 2020. Režija: Michael Kirk. Dok. film. 125 min.

Izbira 2020: Trump ali Biden Foto Tv Slo
Izbira 2020: Trump ali Biden Foto Tv Slo


Pronicljiv film o življenjski poti kandidatov za ameriškega predsednika: Donalda Trumpa in Joeja Bidna.

Film razkrije, kako je vojaška šola oblikovala mladeniča Donalda Trumpa v nasilneža, kakšen je bil njegov odnos z brezkompromisnim očetom, Joeja Bidna najprej vidimo kot pogosto zasmehovanega dečka, ki je hudo jecljal, nato kot mladega politika, leta 1972 imenovanega v senat ...


 

Tisto: Drugo poglavje: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 4 od 5)

It: Chapter 2. ZDA, 2019. Režija: Andy Muschietti. Igrajo: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa. Groz. 165 min.


Tisto: Drugo poglavje Foto HBO
Tisto: Drugo poglavje Foto HBO


Sedemindvajset let po tem, ko so mladi prijatelji porazili morilskega klovna Pennywisa, se je ta spet vrnil.

Prijatelji, ki so zdaj odrasli, so se kmalu po tistih dogodkih ločili in vsak je šel svojo pot. Ampak zdaj otroci spet izginjajo in Mike, ki je edini od njih ostal v rodnem mestu, pokliče domov vse svoje stare prijatelje.

Komentarji: