Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Zanimivosti

Zdravljica za hokejske navijače še pred osamosvojitvijo

Janko Popovič, predsednik HZS ob razpadu Jugoslavije, in Tomaž Vnuk se spominjata svetovnega prvenstva v hokeju na ledu leta 1991 v Sloveniji.
Jugoslovanska reprezentanca na SP skupine B leta 1991 ni bila konkurenčna za najvišja mesta in napredovanje v elitni razred svetovnega hokeja. FOTO: Igor Modic
Jugoslovanska reprezentanca na SP skupine B leta 1991 ni bila konkurenčna za najvišja mesta in napredovanje v elitni razred svetovnega hokeja. FOTO: Igor Modic
27. 3. 2021 | 18:00
13:57
Slovenski ljubitelji športa se konec marca leta 1991 še niso niti dobro oddahnili po odmevnem zaključku finala svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici, ko jih je od 28. marca do 7. aprila v Ljubljani in na Jesenicah že čakalo svetovno prvenstvo skupine B v hokeju na ledu.
​Ta šport je bil v nekdanji skupni državi Jugoslaviji povsem v domeni Slovencev, čeprav je bil formalnopravno organiziran v okviru zveznega sistema. Kljub temu je bila takratna Hokejska zveza Slovenije prepuščena sama sebi, brez kakršnekoli podpore krovne organizacije s sedežem v Beogradu, ko je organizirala turnir osmih reprezentanc v Tivoliju in Podmežakli. Pri tem ni bilo mogoče prikriti negotovosti v napetih političnih razmerah, saj smo se Slovenci že neprikrito poslavljali od Jugoslavije in gradili lastno državo. Preverite v nadaljevanju, kaj vse se je dogajalo na Hockeyju 91!

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine