Brez pirotehnike tudi tokrat ni šlo

Petarde metali proti ljudem in med avtomobile. Na urgenci so oskrbeli trojico.
Fotografija: Gorenjski policisti so na silvestrovo sprejeli 133 klicev, največ je bilo prijav zaradi uporabe pirotehnike. FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Gorenjski policisti so na silvestrovo sprejeli 133 klicev, največ je bilo prijav zaradi uporabe pirotehnike. FOTO: PU Kranj

Kranj – Na silvestrovo je bilo nekaj poškodb zaradi pirotehnike, na ljubljanski urgenci so oskrbeli tri poškodovance. O nič kaj praznični in delovni noči policistov – predvsem zaradi pirotehnike – je poročal Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj.

Kos je povedal, da je bila zadnja noč v letu dolga in nič kaj praznična, saj je bilo veliko dela. »Večji del postopkov so bile prijave med osmo uro zvečer in tretjo uro zjutraj, ko se je samo prek številke 113 zvrstila več kot polovica vseh dogodkov ta dan. Skupaj so policisti na silvestrovo sprejeli 133 klicev in obravnavali 52 dogodkov, med njimi največ zaradi kršitev javnega reda, predvsem v zvezi z uporabo pirotehnike.

Prijave kršitev z uporabo pirotehnike so se začele že popoldne, ko so policisti v Radovljici obravnavali metanje petard proti ljudem. Mladoletniku so v tem postopku zasegli 31 kosov pirotehnike. Od osme ure zvečer so se vrstile prijave metanja petard na Zgornjem Brniku, v Podlubniku in Kranju sta zagorela smetnjaka, na Jesenicah travnata površina, v Kranju naj bi del pirotehnike osebo rahlo poškodoval po glavi, v Bohinju pa je bilo prijavljeno spuščanje raket med parkiranimi vozili in sum poškodovanja vozil.
 

Streljanje na javnem kraju


S področja javnega reda so kranjski policisti opolnoči obravnavali še prijavo streljanja na javnem kraju. »V hitri intervenciji so na kraju izsledili moškega, pri katerem so našli naboje za plinsko pištolo. Proti kršitelju vodijo prekrškovni postopek,« je sporočil Kos. Na prvi dan novega leta so jeseniški policisti po prijavi popoldne zaradi objestne uporabe pirotehnike obravnavali tri ljudi in zasegli 48 kosov pirotehnike.

Tudi ljubljanski policisti so poročali, da je bila v desetih primerih zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov poškodovana tuja lastnina, predvsem zabojniki za smeti in objekti. Kmalu po polnoči se je na terasi stanovanjske hiše v Ljubljani zaradi nepravilne uporabe plinske pištole v levo dlan in stegno ustrelila 31-letna ženska in se posebno hudo poškodovala.

V torek popoldne pa so policiste obvestili, da so objestni neznanci poškodovali parkirni avtomat na Dvořakovi ulici v Ljubljani. »Policisti so ugotovili, da je bil parkirni avtomat poškodovan zaradi uporabe pirotehničnega izdelka. Nastala je materialna škoda v višini okoli 4000 evrov,« je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.