Gostje lokala so se pred policisti neuspešno skrivali

Policisti so naleteli na skupino gostov, ki so se družili kljub prepovedi obratovanja lokala.
Fotografija: V enem od ljubljanskih lokalov so nadaljne prepovedano nazdravljanje med epidemijo preprečili policisti. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V enem od ljubljanskih lokalov so nadaljne prepovedano nazdravljanje med epidemijo preprečili policisti. FOTO: Shutterstock

Ljubljana - Po sledi informacije, da naj bi bilo v enem od gostinskih lokalov na območju Ljubljane več ljudi, lokal pa da kljub prepovedi obratuje, so ljubljanski policisti zadevo skrbno preverili na terenu. Pred objektom so opazili več oseb, ki so se nato poskrile v lokalu, lastnik pa je policistom zatrjeval, da lokal ne obratuje.
 
Z zbiranjem obvestil in opravljeno kontrolo so pristojni ugotovili, da je v skladiščnem prostoru lokala na le štirih kvadratnih metrih trinajst oseb, ki so pred tem v lokalu pili. Postregli so jih kljub prepovedi obratovanja lokala in prepovedi druženja. Zaradi kršitve odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev in kršenja zakona o nalezljivih boleznih bo zoper lastnika lokala podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na zdravstveni inšpektorat.


Veseljačil tudi 17-letnik

 
Prav tako bodo izvedeni prekrškovni postopki za vseh trinajst oseb, ki so bile v lokalu, pri tem pa med nedovoljenim druženjem niso uporabljali zaščitnih mask. Gre za osebe stare od 24 do 69 let, med njimi pa je bil tudi 17-letnik. Ena od oseb je se pri postopku nedostojno vedla do policistov, ki v tem primeru vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru. »Takšno ravnanje tako lastnika lokala kot tudi vseh oseb, ki so se nahajale v lokalu, je neodgovorno. Vnovič pozivamo vse, naj se ravnajo skladno z vladnimi ukrepi za zajezitev bolezni covid-19, ter z nespametnim ravnanjem ne ogrožajo svojega ali zdravja drugih ljudi,« sporočajo z ljubljanske policijske uprave.