Novi smrtni žrtvi slovenskih cest

Pri Litiji je v prometni nesreči umrl 28-letnik, v Mengšu pa 71-letnica.
Fotografija: Posledice prometne nesreče v Litiji. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Posledice prometne nesreče v Litiji. FOTO: Dejan Javornik

V prometni nesreči, ki se je okoli 7. ure zgodila v Zgornjem Logu pri Litiji, je umrl 28-letnik. Kot so sporočili iz PU Ljubljana, so bila v nesreči udeležena tri vozila, dva avtomobila in kombi. 28-letnik je vozil citroen saxo po glavni cesti iz smeri Ljubljane proti Litiji, ko je zapeljal na nasprotni vozni pas. Tam je najprej oplazil vozilo kia ceed, ki ga je vozil 29-letni voznik, nato pa trčil še v kombi 51-letnika. 

28-letnik je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. V nesreči sta bila lažje poškodovana še 51-letni voznik kombija in njegov 46-letni potnik. Oba so prepeljali v trboveljsko bolnišnico.

Še ena prometna nesreča s smrtnim izidom se je danes zgodila v Mengšu. 71-letna voznica škode je prav tako okoli 7. ure vozila po lokalni cesti iz smeri Pri bajerju proti Loki pri Mengšu. V levem ovinku je peljala naravnost po makadamskem parkirišču, kjer je nato s sprednjim delom vozila trčila v žičnato ograjo in steber. Tudi ona je umrla na kraju nesreče. Zakaj se je nesreča zgodila, bo jasneje po opravljeni obdukciji, so še sporočili s PU Ljubljana.