Ob prostost, še preden so odkrili truplo

Po pretepu trojico opazili skupaj.
Fotografija: Glorija Kleindienst krivde ni priznala. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Glorija Kleindienst krivde ni priznala. FOTO: Boštjan Fon

Jesenice – Na sojenju zakoncema Gloriji in Francu Kleindienst z Jesenic zaradi smrti Matevža Muzge Potočnika, ki so ga našli 9. septembra 2018, bo pričal tudi Alen Lović, ki je že priznal krivdo za vpletenost v brutalni pretep v zameno za sedem let zapora, a šele takrat, ko bo sodba zanj postala pravnomočna.

Tožilstvo je v začetku meseca Gloriji ponudilo za priznanje krivde sedem let, njenemu možu pa sedem let in štiri mesece zapora, a nista priznala. V zagovorih sta oba obremenila Lovića, on naj bi med kuhanjem kosila v zabojniku za brezdomce tako surovo tolkel Matevža Muzgo Potočnika, ki so ga hudo poškodovanega vsi trije zapustili, da je ta do naslednjega jutra umrl.

Med pričanjem policistov jeseniške policijske postaje je bilo slišati, da je bil Franc Kleindienst aretiran, še preden so odkrili truplo Muzge Potočnika. Njega, soprogo in Lovića so opazili blizu kontejnerjev za brezdomce in ga prijeli, saj je imel odrejeno prepoved približevanja ženi zaradi družinskega nasilja. Takrat je pristopila tudi ona, bila naj bi histerična, in dejala, da ga ne bo zapustila. »Ob tem sem opazil, da ima na sebi kri. Kleindienst se je začel upirati. Vklenili smo ga. Na policijski postaji smo opravili postopek,« je med drugim povedal eden od jeseniških policistov. Zakaj je bil tudi Franc Kleindienst krvav, ob aretaciji ni povedal.