Osumljeni za napad v Mariboru jutri pred preiskovalnega sodnika

Zaradi ponovitvene nevarnosti je v priporu, zaslišali ga bodo v sredo.
Fotografija: Ker je dekle vztrajno zavračalo razmerje z njim, naj bi ji poškodoval avtomobil. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Ker je dekle vztrajno zavračalo razmerje z njim, naj bi ji poškodoval avtomobil. FOTO: Oste Bakal

Dvaindvajsetletnega osumljenca poskusa umora 20-letne ženske v noči na nedeljo v mariborskem mestnem parku danes še niso privedli na zaslišanje pred dežurnega preiskovalnega sodnika. Zanj za zdaj velja sodno pridržanje zaradi ponovitvene nevarnosti, kot so sporočili z mariborskega sodišča, ga bodo zaslišali v sredo, ko bo odločeno tudi o priporu.

Dosedanja policijska preiskava je po besedah vodje mariborskih kriminalistov Bena Megliča pokazala, da je osumljeni dekle nameraval umoriti, kar pa mu ni uspelo, saj sta se med dogodkom na kraj pripeljala policista.

image_alt
Osumljenec in žrtev sta se poznala, razlog napada je bilo ljubosumje

Ob prihodu sta policista po Megličevih besedah neposredno ob zgradbi mariborskega akvarija na tleh opazila hudo poškodovano žensko, takoj poklicala reševalce in dekle skušala ohranjati pri zavesti. Med izvajanjem prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca in ga pridržali.

Kriminalisti so z doslej zbranimi informacijami ugotovili, da sta se osumljenec in žrtev poznala, a nista bila par. Kot je v ponedeljek dejal Meglič, naj bi osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja oziroma neuslišane ljubezni, policisti pa v tej zvezi preiskujejo tudi, ali sta se za srečanje dogovorila ali pa jo je osumljenec pričakal v zasedi.

Po navedbah Večera je imel osumljeni v preteklosti že več izpadov. Ker je dekle vztrajno zavračalo razmerje z njim, naj bi ji poškodoval avtomobil. Njena mati se je obrnila tudi na starše osumljenega in jih prosila, da se pogovorijo z njim, dekle pa je svojim staršem zaupalo, da ji 22-letnik že od julija neumorno piše in opreza za njo, vendar tega na njeno željo policiji niso prijavili.

Poskus umora se je v noči na nedeljo zgodil nekaj po 1. uri. Po poročanju Večera je bila na obisku pri prijatelju, nato pa se je z avtom odpravila k očetu, ki stanuje v bližini parka. Takrat naj bi od osumljenega prejela sporočilo, da bi ji rad izročil neka pisma. Pristala je na sestanek z njim, on pa je to izkoristil za napad.

Preberite še: