Pogrešanega 32-letnika našli mrtvega

Po prvih ugotovitvah je ponesrečeni padel po strmem pobočju z vrha Briceljka. 
Fotografija: Za reševanje pogrešanega je bil aktiviran tudi dežurni helikopter Slovenske vojske. FOTO: B. F.
Odpri galerijo
Za reševanje pogrešanega je bil aktiviran tudi dežurni helikopter Slovenske vojske. FOTO: B. F.

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da so na nedeljsko dopoldne na Bovškem našli mrtvega pogrešanega 32-letnega moškega iz Zgornjega Posočja, ki so ga sorodniki iskali že v soboto 15. septembra. 

Pogrešani je na sobotno dopoldne odšel od doma v Kluže in nato pot nadaljeval v smeri vrha Krnica. Policija je bila s strani sorodnikov o izginotju obveščena v soboto zvečer, z iskalno akcijo pa so policisti PP Bovec pričeli takoj po prijavi. Pri iskanju so se jim pridružili tudi reševalci GRS Bovec. 

Vozilo pogrešanega so našli v Klužah na parkirišču ob cesti, ki vodi v dolino Bavšice. Kljub nadaljnjemu intenzivnemu iskanju pogrešane osebe na dan izginotja niso našli, z iskanjem pa so zaključili v zgodnjih jutranjih urah. Pregledali so pot iz smeri Kluž proti vrhu Krnice in iz planine Bala proti vrhu Briceljk. 

Na nedeljsko dopoldne so nadaljevali z iskalno akcijo, policistom pa se je pridružilo tudi večje število reševalcev GRS Bovec ter policijski helikopter. Pogrešanega so malo po deseti uri našli negibnega v pobočju pod vrhom Briceljk na višini 2.159 metrov nadmorske višine. Za reševanje pogrešanega je bil aktiviran tudi dežurni helikopter Slovenske vojske z ekipo za reševanje v gorah. 

Po prvih ugotovitvah je ponesrečeni padel po strmem pobočju z vrha Briceljka in obstal v strmem ožjem prodišču. Glede na okoliščine ocenjujejo, da je bil vzrok padca najverjetneje zdrs. 

Pristojna zdravnica je že odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. 

Preberite še: