Policija opozarja pred lažnimi elektronskimi sporočili

Če ste prejeli takšno elektonsko sporočilo, se nanj ne odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala, svetujejo na policiji.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk

Iz generalne policijske uprave sporočajo, da zaznavajo kroženje elektronskega sporočila, ki prejemnika sporočila opozarja na njegove kršitve v povezavi s pornografijo. Kot pojasnjujejo, sta na dopisu omenjena Europol in slovenska policija, kot podpisnik pa je lažno naveden generalni direktor policije. Ob tem dodajajo, da želi pošiljatelj od prejemnika povratno informacijo.

Primer lažnega elektronskega sporočila. FOTO: Policija
Primer lažnega elektronskega sporočila. FOTO: Policija

»Gre za lažno sporočilo, ki s slovensko policijo in Europolom nima nobene povezave. Po vsej verjetnosti je bilo sporočilo poslano na večje število naslovnikov z namenom vzpostavitve kontakta in v nadaljevanju izsiljevanja,« opozarjajo slovenski policisti.

Na policiji še opozarjajo, da so tovrstna izsiljevanja v zadnjem obdobju zelo pogosta, storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo imen in simbolov javnih institucij, naslavljajo širši spekter naslovnikov. »Če ste prejeli takšno elektonsko sporočilo, predlagamo, da ga obravnavate kot vsako drugo neželeno pošto, se nanj ne odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala,« še dodajajo.