Potres na Filipinih zahteval pet žrtev

Prebivalci so se zbali cunamija, vendar ga ni bilo.
Fotografija: V mestu General Santos je po potresu izbruhnil požar v nakupovalnem središču. FOTO: Edwin Espejo/AFP
Odpri galerijo
V mestu General Santos je po potresu izbruhnil požar v nakupovalnem središču. FOTO: Edwin Espejo/AFP

Jug Filipinov je v sredo stresel močan potres z magnitudo 6,4, ki je zahteval najmanj pet žrtev, več deset ljudi je poškodovanih. V potresu se je zrušilo več hiš, sprožil je tudi številne zemeljske plazove, poročajo tuje tiskovne agencije.

Epicenter potresa je bil v pokrajini Severni Cotabato na otoku Mindanao, med žrtvami pa so tudi trije otroci, so sporočile filipinske pristojne službe.
 

Ljudje so panično bežali iz stavb


Bolnišnico v mestu Kidapawan so morali evakuirati. FOTO: Raprap Rafael Via Reuters
Bolnišnico v mestu Kidapawan so morali evakuirati. FOTO: Raprap Rafael Via Reuters


Ljudje so panično bežali iz poslopij in trgovskih centrov, paciente iz bolnišnic pa so evakuirali na ulice, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Požar, ki je izbruhnil po potresu, je skoraj uničil nakupovalno središče v mestu General Santos na otoku Mindanao.

Filipini ležijo na območju tako imenovanega tihomorskega ognjenega obroča, kjer so izbruhi vulkanov in potresi pogosti, majhna pa je možnost popotresnih valov ali cunamijev. Kljub temu so prebivalci obalnega območja, ki ga je prizadel potres, zbežali z domov v strahu pred njim, oblasti pa so morale vložiti veliko napora v prepričevanje, da nevarnosti cunamija ni. 

Preberite še: