Sedem obtoženih skupaj prejelo več kot 31 let zaporne kazni

Vodja hudodelske združbe Valon Hoxhaj bo v ječi prebil slabih deset let.
Fotografija: Obalno kriminalno združbo, znano pod imenom Kobra, je policija z vrsto aretacij razbila jeseni 2016. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Obalno kriminalno združbo, znano pod imenom Kobra, je policija z vrsto aretacij razbila jeseni 2016. FOTO: Leon Vidic/Delo

Senat koprskega okrožnega sodišča pod predsedstvom sodnice Tatjane Pavlovec je razglasil sodbo za deveterico obtoženih v  zadevi Kobra. Sedem obtoženih je skupaj prejelo 31 let in štiri mesece zaporne kazni. Vodja hudodelske združbe Valon Hoxhaj bo v ječi prebil slabih devet let in deset mesecev.

Obalno kriminalno združbo, znano pod imenom Kobra, je policija z vrsto aretacij razbila jeseni 2016. Sojenje je intenzivno potekalo od lanske jeseni. Tožilstvo je sprva vložilo obtožnice proti 16 osebam, nekateri obtoženi pa so ob začetku oziroma v postopku priznali krivdo.

Tožilstvo je za skupaj devet obtožencev, od katerih je pet v priporu, najprej predlagalo skupaj slabih 59 let zaporne kazni. Za nogometaša Ivico Guberca, v čigar stanovanju naj bi člani združbe hranili del droge, je tožilstvo predlagalo kazen petih let zapora, a ni bil spoznan za krivega. Sodba še ni pravnomočna.