Sprehajalka našla truplo, prostost odvzeli moškemu in ženski

Kriminalisti so še isti večer odvzeli prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, danes pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta.
Fotografija: Policijski avtomobil. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Policijski avtomobil. FOTO: Voranc Vogel/Delo

S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da je včeraj okrog 18.20 sprehajalka v bližini Kidričevega naletela na mrtvo osebo. Na kraj dogodka so se takoj odpravili policisti in ugotovili, da je 33-letna ženska iz okolice Ptuja umrla nasilne smrti. Obvestili so dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurno državno tožilko. 

Kriminalisti so med preiskavo kaznivega dejanja umora še isti večer odvzeli prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, danes pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta. 

Tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga je v popoldanski izjavi v Mariboru novinarjem potrdila, da kriminalisti dogodek preiskujejo kot umor in da je umorjena ženska, ki je bila 23. marca prijavljena kot pogrešana. Njeno izginotje je tisto soboto prijavil nekdo iz njenega družinskega kroga, je odgovorila na povpraševanje novinarjev.

V tem trenutku nadaljujejo intenzivne aktivnosti za razjasnitev okoliščin navedenega kaznivega dejanja in z drugimi preiskovalnimi aktivnostmi, zato bodo dodatne informacije posredovali v prihodnjih dneh.