Štajerska avtocesta in gorenjska avtocesta zaprti

V predoru Jasovnik v smeri proti Mariboru je zaprt vozni pas, prav tako je avtocesta zaprta med priključkoma Kranj zahod in Naklo proti Jesenicam.
Fotografija: Zastoj na štajerski avtocesti. FOTO: Darsova prometna kamera
Odpri galerijo
Zastoj na štajerski avtocesti. FOTO: Darsova prometna kamera

Gorenjska avtocesta je zaradi prometne nesreče med priključkoma Kranj zahod in Naklo proti Jesenicam zaprta. Promet je preusmerjen na regionalno cesto, pred priključkom Kranj zahod je približno 3,5-kilometrski zastoj. Še vedno so zastoji tudi na več odsekih štajerske avtoceste, kjer so sicer posledice prometne nesreče v predoru Jasovnik odstranili.

Štajerska avtocesta je bila zaradi nesreče zaprta med Trojanami in Vranskim proti Mariboru. Po podatkih Prometno-informacijskega centra je tam osebno vozilo trčilo v odstavno nišo, kraj nesreče so zavarovali gasilci, voznika pa so oskrbeli celjski reševalci in ga odpeljali v bolnišnico.

Zaradi nesreče je nastal daljši zastoj med Lukovico in Trojanami. Posledice nesreče so zdaj umaknili, še vedno pa prihaja na več odsekih do zastojev, potovalni čas pa se podaljša za približno pet minut. Zastoj ostaja tudi na regionalni cesti med Blagovico in Vranskim.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so bila v prometni nesreči na gorenjski avtocesti na priključku Kranj zahod v smeri Karavank udeležena tri vozila. Dva avtomobila sta poškodovana obstala na kraju, domnevni povzročitelj nesreče pa je pobegnil in se v Podtaboru izključil iz avtoceste. Po prvih podatkih v nesreči ni bil nihče poškodovan.

Preberite še: