Policija prijela pobeglega tiktokerja z vzdevkom Vegan

Pripornik je pobegnil med spremstvom pravosodnih policistov, ki ga nista mogla ujeti.
Fotografija: Irenej Bizjak - Vegan. FOTO: Zaslonski Posnetek/Tiktok
Odpri galerijo
Irenej Bizjak - Vegan. FOTO: Zaslonski Posnetek/Tiktok

Policija v Novi Gorici je prijela pripornika, ki je v torek popoldne pobegnil iz novogoriškega oddelka Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper, so pojasnili na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Pripornika – kot je prvi neuradno poročal portal N1, gre za Ireneja Bizjaka, znanega pod vzdevkom Vegan – so privedli nazaj v zavod.

Tiktoker je domnevno pobegnil med spremstvom z upravnega dela oddelka, kjer je prek videokonferenčne povezave potekalo njegovo zaslišanje, v zaprti del oddelka, so poročale Slovenske novice.

Pobeg se je menda zgodil, ko sta ga spremljala pravosodna policista: vklenjeni se je pognal v beg, policista pa ga nista mogla dohiteti.

Za Slovenske novice so na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij potrdili, da je v torek popoldne pobegnil pripornik, vendar zaradi varovanja osebnih podatkov niso želeli odgovoriti, ali gre res za Ireneja Bizjaka - Vegana. Takoj po izrednem dogodku so bili izvedeni vsi potrebni postopki obveščanja policije in sodišča, ki je odredilo pripor, izdana je bila tudi odredba za razpis tiralice.

Pripornik je osumljen storitve kaznivega dejanja prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva po 176. členu kazenskega zakonika ter ni bil predhodno kaznovan.