V večurnem strelskem spopadu umrlo šest ljudi

V incidentu so življenje izgubili trije civilisti in policijski detektiv, poleg teh tudi oba za zdaj neidentificirana napadalca.
Fotografija: CNN je poročal o kaotičnih razmerah na območju Martin Luther King Driva, kjer so včeraj odmevali streli in sirene, nanj pa so prihajali težko oboroženi pripadniki policijskih sil. FOTO: Kena Betancur/AFP
Odpri galerijo
CNN je poročal o kaotičnih razmerah na območju Martin Luther King Driva, kjer so včeraj odmevali streli in sirene, nanj pa so prihajali težko oboroženi pripadniki policijskih sil. FOTO: Kena Betancur/AFP

V včerajšnjem več ur trajajočem spopadu policistov v Jersey Cityju, ki ga od newyorškega Manhattna loči reka Hudson, je umrlo šest ljudi, poroča CNN. Med njimi trije civilisti in pripadnik policije, življenje sta izgubila tudi oba napadalca. Ranjena sta še dva policista in civilna oseba, njihova življenja niso ogrožena.

Spopad se je vnel nekaj po poldnevu po lokalnem času, podrobnosti o dogajanju javnosti še niso predstavili, CNN je poročal o kaotičnih razmerah na območju Martin Luther King Driva, kjer so včeraj odmevali streli in sirene, nanj pa so prihajali težko oboroženi pripadniki policijskih sil. Streli so se slišali vse do dveh popoldne, menda jih je bilo več tisoč. V okolici so zaprli vse šole.

FOTO: Rick Loomis/AFP
FOTO: Rick Loomis/AFP


Preiskava še poteka. Napovedujejo dolgotrajno preiskavo, saj bo vključila več prizorišč, preiskujejo pa tudi ukraden tovornjak, o katerem sumijo, da je lahko v njem zažigalna naprava. Policija je objavila, da sicer ni sumov, da bi šlo za teroristično dejanje, čeprav se je v medijih pojavila domneva, da bi lahko bila tarča dogajanja judovska trgovina. Za zdaj neidentificirana storilca sta domnevno delovala sama.

FOTO: Kena Betancur/AFP
FOTO: Kena Betancur/AFP


Guverner Phil Murphy je medijem posredoval podatke, da se je streljanje začelo v bližini pokopališča, ko je hotel detektiv prestreči enega izmed obeh storilcev, nato pa ga je ta ustrelil. Detektiv je umrl. Osumljenca sta se nato z ukradenim tovornjakom zatekla v okoli kilometer in pol oddaljeno trgovino z judovsko hrano košer. Sledil je večurni spopad s policijo, v trgovini so umrli tudi omenjeni trije civilisti. Murphy je dodal, da verjame, da so bili civilisti žrtve storilcev.

FOTO: Rick Loomis/AFP
FOTO: Rick Loomis/AFP