Croatia Airlines na poletih brez plastičnih kozarcev

Te bodo nadomestili s papirnatimi: ocenjujejo namreč, da bodo s tem potnikom zagotovili še bolj kakovostno storitev, obenem pa izboljšali pozitiven odnos družbe do okolja.

Objavljeno
08. junij 2019 11.23
Posodobljeno
08. junij 2019 11.23
Gre za enega izmed ukrepov, s katerimi družba dokazuje svojo usmerjenost k trajnostnem razvoju v različnih segmentih poslovanja, v skladu z aktualnimi trendi in zakonskimi določili pri varstvu okolja, so poudarili v družbi. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
STA
STA
Hrvaška letalska družba Croatia Airlines je v začetku tedna nadomestila plastične kozarce s papirnatimi, v katerih bodo potnikom v prihodnje ponujali vse pijače. Kot so izpostavili, bodo z okolju prijaznim ukrepom odstranili tudi več kot 26 ton plastičnih odpadkov, ki ostanejo po več kot dveh milijonih potnikov, ki so jih prepeljali lani.

Potniki bodo vse alkoholne, brezalkoholne in tople pijače dobili v papirnatih kozarcih, so sporočili iz hrvaškega letalskega prevoznika. Na svoji Facebook strani so objavili tudi fotografije belih papirnih kozarcev z logotipom družbe.

Ocenjujejo, da bodo potnikom s ponudbo papirnih kozarcev zagotovili še bolj kakovostno storitev, obenem pa tudi izboljšali pozitiven odnos družbe do okolja.

Gre za enega izmed ukrepov, s katerimi družba dokazuje svojo usmerjenost k trajnostnem razvoju v različnih segmentih poslovanja, v skladu z aktualnimi trendi in zakonskimi določili pri varstvu okolja, so poudarili.

Spomnili so, da so lani prepeljali 2,17 milijonov potnikov, ki so ustvarili več kot 26 ton plastičnih odpadkov. Ob tem so dodali, da izvajajo tudi ukrepe za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, varčujejo pa s potrošnjo vode med poleti.