Foto utrinki: Shod proti sovraštvu

Z rdečimi baloni v obliki srca in transparenti so protestniki opozorili, da je treba sovraštvo ustaviti.
Fotografija: Na transparentih je bilo med drugim videti opozorila, da sejanje strahu, sovražnosti in laži vodi v totalitarizem. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Na transparentih je bilo med drugim videti opozorila, da sejanje strahu, sovražnosti in laži vodi v totalitarizem. Foto Jože Suhadolnik

Na Trgu republike se je množica zbranih danes zavzela proti politiki sovraštva in nehumani politiki. Z rdečimi baloni v obliki srca v rokah in transparenti so opozorili, da je treba sovraštvo ustaviti, dokler je čas. "Ne dovolimo, da nam zavlada," so izpostavili na shodu.

Opozorili so na različne oblike sovraštva - nacionalizem, rasizem, sovraštvo proti ženskam, izkoriščanje delavcev - in obsodili ustrahovanje in manipulacije. Izpostavili so, da je udeležba na nedeljskih volitvah nujna.

Na transparentih je bilo med drugim videti opozorila, da sejanje strahu, sovražnosti in laži vodi v totalitarizem, in pozive Ne pričaj po krivem proti svojemu bližnjemu ter Ukinimo sovražni govor na spletu. Na demonstracije sta prišli "strašit" tudi dve maskoti strahu.

Udeležencev napovedanega shoda za »obrambo slovenstva«, ki naj bi potekal istočasno, je bila le peščica.

Komentarji: