Gost promet z zastoji zaradi praznikov in začetka počitnic v tujini

Promet je povečan od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški zaradi praznikov in začetka počitnic v Avstriji in delu Nemčije.
Fotografija: Zastoj na avtocesti pri Brezovici proti morju. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Zastoj na avtocesti pri Brezovici proti morju. FOTO: Roman Šipić/Delo

Danes je povečan promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški zaradi praznikov in začetka počitnic v Avstriji in delu Nemčije. V obratni smeri bo promet povečan v ponedeljek in torek – v ponedeljek je binkoštni ponedeljek ter praznik v Avstriji, na Madžarskem, v Nemčiji ter večjem delu Švice, navaja Prometno-informacijski center.

Zastoji nastajajo na Primorki med Uncem in viaduktom Ravbarkomanda proti Kopru, potovalni čas se podaljša za pet do deset minut. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Na cestah Izola - Strunjan, Seča - mejni prehod Sečovlje, Šmarje - Dragonja in Šmarje - Koper.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja ter Sečovlje.

Zastoji so tudi na Hrvaškem ter v Avstriji proti Sloveniji.

Zastoj na ljubljanski obvoznici od Kosez proti Brezovici. FOTO: Roman Šipić/Delo
Zastoj na ljubljanski obvoznici od Kosez proti Brezovici. FOTO: Roman Šipić/Delo


Ta konec tedna poteka športna prireditev Maraton Franja: danes predvidoma med 16. in 18.20 uro bo popolna zapora na relaciji Ljubljana - Šmartinska cesta - Sneberje - Dragomelj - Domžale.




 

Komentarji: