Predstavitvena informacija

Hitro do lahkega prigrizka

Tudi vam zmanjkuje časa? Ste že naveličani ponavljajočega se jedilnika? Privoščite si nekaj drznosti in z domiselnimi kombinacijami popestrite svoja kulinarična doživetja. Ponujamo vam dva okusna in enostavna predloga za sestavo lahkega in svežega prigrizka.
 
Fotografija: HOFER Tržnica FOTO HOFER
Odpri galerijo
HOFER Tržnica FOTO HOFER


SVEŽE, NARAVNOST IZ NARAVE

Sončna pomlad je radodarna s sadjem, zelenjavo in dišečimi zelišči, ki najbolj teknejo sveže nabrani. HOFER Tržnica ponuja poznopomladne pridelke naravnost iz narave, tako sveže, kot bi jih sami z njive, polja ali iz sadovnjaka nabrali v svojo nakupovalno košarico. Obilje pridelkov je prava priložnost za nekaj eksperimentiranja in preizkušanja novih domislic v domači kuhinji.

LADJICE IZ PAPRIKE

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Paprika vsebuje veliko vitamina C, zato spodbuja naravno odpornost in pomaga pri težavah s slabokrvnostjo. Pogosto uživanje sveže paprike ima prav tako blagodejen vpliv na odvajanje vode iz telesa, kar je v vročih dneh še posebej dobrodošlo. To preprosto zelenjavo, ki jo najpogosteje najdemo v rumeni, zeleni in rdeči barvi, že v nekaj minutah lahko spremenimo v okusen in zdrav prigrizek. Postopek je preprost – narežite drobnjak  in drobno nasekljajte čebulo. V skledi z vilicami pretlačite feta sir, skuto in jogurt, da nastane gladka krema. Po okusu začinite s soljo in poprom ter primešajte čebulo in drobnjak. Nekaj drobnjaka prihranite za dekoracijo. Paprike razpolovite, odstranite semena in vsako polovico narežite na tri rezine, ki spominjajo na ladjice. Rezine obložite s kremo iz sira ter okrasite s preostalim drobnjakom.
 
NAMAZ S ŠAMPINJONI


FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Šampinjoni vsebujejo veliko vitamina B3 ter varujejo pred boleznimi srca in ožilja. Delujejo varovalno proti raku dojke in tako kot paprika krepijo imunski sistem. V kombinaciji s skuto lahko z njimi pripravite zdrav beljakovinski namaz, ki je osvežujoč in nasiten hkrati. Očiščene in nasekljane šampinjone popražite na olivnem olju skupaj s čebulo in peteršiljem. Ob nenehnem mešanju po okusu začinite s soljo in poprom ter ohladite. Primešajte gladko skuto in dodajte žlico kisle smetane. Zraven postrezite na žaru ali v ponvi popečen polnozrnat kruh.

<a href=HOFER Tržnica FOTO HOFER" img_id="1143522"/>
HOFER Tržnica FOTO HOFER

Več iz te teme: