Predstavitvena informacija

Kje se začne finančni kriminal?

Hoja po meji med prevaro in slabo poslovno odločitvijo, European Ethics Bowl in impotenca regulatorjev v službi sistemske korupcije
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

Ne zamudite osrednjega dogodka letošnjega Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah!

Osrednji dogodek, ki bo letos potekal v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani, prinaša vrsto zanimivih vsebin. 18. novembra ob 9.30 boste prek zooma lahko spremljali pogovor dr. Sandre Damijan, predsednice ACFE Slovenija, z Binetom Kordežem, nekdanjim predsednikom uprave Merkur. Govorila bosta o meji med prevaro in slabo poslovno odločitvijo. 

Dr. Sandra Damijan, CFE, je predsednica ACFE Slovenija in članica Svetovalnega odbora krovne organizacije ACFE. Ima bogate izkušnje s področja preiskovanja prevar in drugih oškodovanj, preveritve skladnosti poslovanja in upravljanja tveganj korupcije, prevar in drugih nepravilnosti v državah CEE in CIS. Je ena izmed idejnih pobudnic za nastanek slovenskih Smernic korporativne integritete in vodja Akademije za korporativno integriteto CPOEF. Ima doktorat iz finančnega menedžmenta Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in je kolumnistka FraudEDge v mednarodno priznani reviji Fraud Magazine.

Po pogovoru bo predstavitev finalistov študentskega tekmovanja European Ethics Bowl (EEB) in nagrad, ki jih podarjajo partnerji* Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah vsem udeležencem tekmovanja. Tekmovanje European Ethics Bowl je vzpostavljeno z namenom ozaveščanja o pomembnosti in zapletenosti etičnih vprašanj v evropskem kontekstu ter za izboljšanje sposobnosti študentov za razpravljanje in odločanje o etičnih vprašanjih v delovnem okolju. Študentom ponuja priložnost učenja in piljenja veščin, ki jih potrebujejo kot evropski državljani in državljani sveta.

Nadaljevali bomo s panelom Impotenca regulatorjev v službi sistemske korupcije z moderatorjem Marcelom Štefančičem. Gostje panela bodo komentirali priložnosti in podlage za koruptivna dejanja ter njihove posledice.



PRIJAVA

V skrbi za zdravje vseh udeležencev ter spoštovanje vseh veljavnih epidemioloških ukrepov in priporočil NIJZ bodo vsi dogodki v okviru letošnjega Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah potekali virtualno.
* Združenje notranjih revizorjev IIA Slovenije, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Deloitte Slovenija, Računsko sodišče RS, SBC Klubu slovenskih podjetnikov.