Na primorski avtocesti odstranili posledice prometne nesreče

Nesreča pri Vrhniki je ohromila promet na primorski avtocesti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Posledice prometne nesreče na primorski avtocesti pri Vrhniki v obe smeri so odstranili. Zaradi popravila odbojne ograje v obe smeri ostajata zaprta prehitevalna pasova. Zaradi popravila odbojne ograje proti Ljubljani ostaja zaprt prehitevalni pas.

Nesreča je popoldan ohromila primorsko avtocesto. Vozila so stala v koloni v obe smeri; še posebej dolg – kar dvajset kilometrov – je bil zastoj v smeri proti Kopru. Segal je celo na ljubljansko obvoznico.

»Vozniki naj med ustavljenima kolonama pustijo dovolj prostora za intervencijska vozila! Obvoz proti Kopru je možen po vzporedni cesti med Brezovico in Vrhniko, proti Ljubljani pa med Logatcem in Vrhniko. Tudi na obvoznih cestah že nastajajo zastoji. Za voznike, ujete v zastoju proti Kopru, je obvoz možen preko priključka Vrhnika. Avtocesto naj zapustijo na izvozu Vrhnika in se ponovno vključijo na uvozu Vrhnika,« so tik po nesreči voznike pozvali na Promet.si.

V obe smeri so bili ob 22. uri še vedno zastoji. Med Brezovico in Vrhniko proti Kopru se potovalni čas podaljša za približno deset do petnajst minut, med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani pa za približno štirideset do petdeset minut.

Komentarji: