Predstavitvena informacija

Nove priložnosti za predstavitev potencialnim tujim kupcem

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi podjetja k predstavitvi svojih rešitev na dogodkih za dobavitelje in sejmih v tujini.
Fotografija: FOTO: SPIRIT Slovenija, javna agencija
Odpri galerijo
FOTO: SPIRIT Slovenija, javna agencija

Izkoristite možnosti vstopa v dobaviteljske verige evropskih podjetij

Podjetja, ki se ukvarjate s proizvodnjo visokokakovostnih izdelkov za železniško industrijo, kot so železniška vozila, kovinski deli, pnevmatski sistemi, vzmeti, električne komponente, električna signalizacija, premazi itd., lahko do 2. 11. 2020 pošljete interes za predstavitev svojih rešitev mednarodno uveljavljenemu proizvajalcu železniških vozil, ki načrtuje širitev svoje dobaviteljske mreže. Podjetje bo na podlagi prijav izbralo potencialne slovenske dobavitelje, ki bodo dobili priložnost podrobnejše predstavitve nakupnim odločevalcem.

19. 11. 2020 bo potekal največji evropski virtualni forum dobaviteljev AHK Industrial Supliers Forum. Slovenska podjetja, ki se ukvarjate s strojegradnjo, predelavo kovin in plastičnih mas, proizvodnjo elektronskih komponent in tehničnih izdelkov za industrijo, avtomatizacijo in IKT-storitvami, se lahko na predstavitev potencialnim nemškim dobaviteljem prijavite do 23. 10. 2020.

Predstavite se na sejmih v tujini v letu 2021

Do 6. 11. 2020 se lahko podjetja prijavite na skupinsko sejemsko prestavitev na sejmu s področja prehrambne industrije TUTTOFOOD, ki bo potekal od 17. do 20. 5. 2021 v Milanu; do 27. 11. 2020 pa lahko prijavite predstavitev vašega podjetja v okviru skupinske predstavitve na sejmu navtične industrije METSTRADE, ki se bo odvijal od 16. do 18. 11. 2021.

Agencija bo na omenjenih sejmih organizirala skupinski sejemski nastop, koordinirala razstavljavce in namenila finančna sredstva za kritje stroškov najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpisa razstavljavcev v sejemski katalog.

Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport Logistic 2019. FOTO: SPIRIT Slovenija, javna agencija<br />
 
Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport Logistic 2019. FOTO: SPIRIT Slovenija, javna agencija
 


Pridobite finančne spodbude za slovenske izvoznike

Do 10. 11. 2020 lahko podjetja oddate vlogo na javni razpis Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti. Omenjeni javni razpis in javni razpisi za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini, vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP in krepitev trženja blagovnih znamk na tujih trgih prek razstavnih prostorov bodo aktualni tudi v letu 2021. Prvi rok za oddajo vlog na Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019–2022 je 5. 1. 2021. Več informacij o finančnih spodbudah za slovenske izvoznike.
 
Informacije o poslovnih priložnostih na tujih trgih in storitvah javne agencije SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike najdete na spletnem portalu www.izvoznookno.si.