Ponekod daljši zastoji

Ob koncu praznikov nič kaj praznično na cestah.
Fotografija: Na agenciji za varnost prometa so opozorili, da je med podaljšanim prazničnim koncem tedna zaradi sončnega vremena in višjih temperatur na cestah tudi več motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Na agenciji za varnost prometa so opozorili, da je med podaljšanim prazničnim koncem tedna zaradi sončnega vremena in višjih temperatur na cestah tudi več motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. FOTO: Mavric Pivk

Po množici zastojev in današnjem močno povečanem prometu na slovenskih cestah ob koncu velikonočnih praznikov se je promet zvečer umirl. 

Na prometno-informacijskem centru tudi v torek pričakujejo močno povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujejo na primorski in dolenjski avtocesti proti Ljubljani ter na gorenjski avtocesti do Karavank.

Na agenciji za varnost prometa so opozorili, da je med podaljšanim prazničnim koncem tedna zaradi sončnega vremena in višjih temperatur na cestah tudi več motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Zato pozivajo k največji možni stopnji previdnosti in strpnosti. Človeški faktor je namreč ključen za varnost v prometu, a obenem izjemno nepredvidljiv, dodajajo.

Preberite še:

Komentarji: