Predsednik SLS Marjan Podobnik na četrtkovem shodu pričakuje vsaj tisoč ljudi

Marjan Podobnik, Franc Kangler in Janez Janša vabijo na protest, kjer naj bi »civilna družba dobila moč besede«.
Fotografija: Ljubljana, 4. 3. 2019
Odpri galerijo
Ljubljana, 4. 3. 2019

Ljubljana – Udeležbo na četrtkovem shodu »Rešimo Slovenijo!« je po besedah prvaka SLS Marjana Podobnika potrdilo že več kot 23 civilnih iniciativ in prav te naj bi na Prešernovem trgu dobile glavno besedo. Razlogi za shod, ki ga organizira predvsem SLS, pa so različni, dotikajo se migracij, zaščite pred zvermi, enakosti pred zakonom ter različnih zahtev glede gospodarstva in sociale.

Med govorniki naj bi bil gotovo nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je eden od pobudnikov protesta. Ali bo nastopil tudi prvak SDS Janez Janša, ki prav tako vabi k protestu, pa za zdaj še ni jasno. »Pomembno je, da civilna družba, ki je v Sloveniji dobro organizirana, dobi moč besede. Ne glede na to, kdo bo govornik na shodu, pa mora biti jasno razvidno, da ima civilna družba glavno besedo,« pravi Podobnik, ki bo s svojo SLS poskušal iskati tudi odgovore na vprašanja, ki jih odpirajo iniciative.

Prevoz bo organiziran na trinajstih linijah po Sloveniji, kot izpostavljajo v SLS, pa so polni že trije avtobusi iz Maribora, Slovenske Bistrice in Laškega, zato se na teh linijah organizirajo dodatni avtobusi. Za pokritje stroškov prevoza bodo na avtobusu pobirali prostovoljne prispevke. Predsednik SLS Marjan Podobnik pričakuje vsaj tisoč ljudi.

Komentarji: