Predstavitvena informacija

Po lanskem rekordnem višanju tudi letos plače višje za kar 7 %

Pri podjetju HOFER so 1. januarja sodelavkam in sodelavcem spet povišali plače in tudi letos zabeležili enega najvišjih dvigov v zgodovini podjetja.
Fotografija: Prodajalke in prodajalci za 40 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejmejo 1712 evrov bruto. FOTO: HOFER
Odpri galerijo
Prodajalke in prodajalci za 40 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejmejo 1712 evrov bruto. FOTO: HOFER

Cilj je dolgoročno dvigniti ugled poklica


Po lanskoletnem rekordnem dvigu plač - takrat so bili zaposleni v prodaji in logistiki deležni kar  18-% povišanja - so jim tudi letos precej povišali plače, v povprečju kar za 7 %. HOFERjeva prodajalka oziroma prodajalec za 40 ur na teden prejme 1712 evrov bruto, s čimer njihova plača slovensko minimalno plačo (letos znaša 1024,24 evra) presega za 67 %. V dveh letih se je tako plača HOFERjeve prodajalke oziroma prodajalca povišala za kar 25 %.
FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

Minimalna plača 1024,24 evra, HOFER-jeva pa kar 1284 evrov, in to za četrtino krajši delovnik


Zaposleni v prodaji za 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme plačilo 1284 evrov bruto, kar za 25,4 % presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden. Tako za četrtino krajši delavnik prejme četrtino višje plačilo.
FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

Prodajalke in prodajalci za 40 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejmejo 1712 evrov bruto, s čimer njihovo plačilo slovensko minimalno plačo presega za kar 67 %.

FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

Teo Marsel, direktor financ in administracije: »Pri podjetju HOFER si že od nekdaj prizadevamo, da so naše delovne razmere več kot fer in da so sodelavci z delom pri nas zadovoljni. Veseli smo, da lahko po lanskoletnem rekordnem dvigu plač predvsem v prodaji tudi letos vsem našim sodelavkam in sodelavcem omogočimo takšen dvig plačil. Dolgoročno verjamemo, da bo to prispevalo k ugledu poklica in celotne trgovinske panoge.«