Slovenijo zajela neurja, voda in veter povzročila precej škode

V Novem mestu je močan veter podrl nekaj dreves, voda je zalila številne kleti.
Fotografija: Možni so močnejši nalivi, sunki vetra in toča. FOTO: Bralka
Odpri galerijo
Možni so močnejši nalivi, sunki vetra in toča. FOTO: Bralka

Novo mesto - Do sredine noči na nedeljo bodo možna krajevna neurja, opozarja Agencija RS za okolje. Na območju Novega mesta se je neurje razbesnelo okoli 15. ure. Zaradi udara strele je v naselju Lešnica v Novem mestu zagorel kozolec, zaradi močnega vetra pa se je podrlo nekaj dreves, med drugim na Straški cesti v Novem mestu, na cesti Gumberk-Ratež ter na cesti Prečna-Mirna Peč. V občini Dolenjske Toplice se je zaradi neurja na cesto sprožil zemeljski plaz.



Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so morali gasilci posredovati tudi v nekaj primerih, ko je meteorna voda zalila stanovanjske objekte v Novem mestu ali zaradi zamašenih jaškov poplavila cesto.



V naselju Šmarje v občini Šentjernej je močan veter ponovno razkril streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledice požara. O težavah zaradi neurja prav tako poročajo iz občine Brežice, kjer je odpadlo vejevje oviralo promet, ter iz občine Krško, kjer je zaradi udara strele zagorel nadstrešek zidanice.




 

Nestanovitno vreme tudi v nedeljo


Za danes popoldne sicer vremenoslovci napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, v severozahodni Sloveniji okoli 25 stopinj Celzija.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, ko je mogoče pričakovati spremenljivo do pretežno oblačno vreme s plohami in nevihtami. Te bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

Komentarji: