Učiteljica odpuščena zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT

Nekdanja učiteljica tudi sicer nasprotuje ukrepom za preprečevanje novega koronavirusa.
Fotografija: Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta v Mariboru. FOTO: Šipić Roman
Odpri galerijo
Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta v Mariboru. FOTO: Šipić Roman

Vodstvo Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta v Mariboru je prekinilo delovno razmerje z učiteljico, saj ni izpolnjevala pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki je obvezen za delo v šolskem prostoru, poročajo mediji.

Vodstvo je učiteljico dvakrat pozvalo k testiranju proti covidu-19, pa se ga ni, zato ji je bila izrečena prepoved opravljanja dela. Ker ni izpolnjevala pogojev iz odloka, je sledila odpoved iz krivdnih razlogov.

image_alt
Poklukar: Možna je uvedba pogoja PC za vse


V zagovoru se je učiteljica po poročanju medijev sklicevala na neustavnost odloka, pritožbeni rok pa še ni zaključen. Vodstvo šole podpirata tudi Mestna občina Maribor in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Nekdanja učiteljica tudi sicer nasprotuje ukrepom za preprečevanje novega koronavirusa. Med drugim sodeluje v Gibanju Osveščeni prebivalci Slovenije, ki pod vodstvom Ladislava Trohe nasprotuje cepljenju. Prek družbenih omrežij pa je v videoposnetku med drugim nagovarjala starše, naj otrok ne pošiljajo v šolo, saj jih bodo prisilno cepili, šolo pa označila za režimsko.

Preberite še:

Komentarji: