Umrl je Tadej Hrušovar

Pevec z vzdevkom Dejvi je bil avtor ene naših najbolj znanih uspešnic Dan ljubezni. Pepel in kri je leta 1975 z njo nastopil na Evroviziji.
Fotografija: Hrušovarjeva pesem Dan ljubezni, s katero je novoustanovljena skupina Pepel in kri zastopala našo nekdanjo domovino, je na Evroviziji v Stockholmu zasedla 13. mesto. FOTO: Jernej Zadravec/ Mediaspeed
Odpri galerijo
Hrušovarjeva pesem Dan ljubezni, s katero je novoustanovljena skupina Pepel in kri zastopala našo nekdanjo domovino, je na Evroviziji v Stockholmu zasedla 13. mesto. FOTO: Jernej Zadravec/ Mediaspeed

Člani vokalno-instrumentalne zasedbe Pepel in kri so na svojem facebook profilu sporočili žalostno novico, da jih je zapustil Tadej Hrušovar. 



Triinsedemdesetletni pevec in skladatelj zabavne glasbe ter član še ene legendarne zasedbe, Bele vrane, je bil po poročanju medijev v zadnjih dneh v bolnišnici zaradi zapletov po okužbi z novo koronavirusno boleznijo. 

»Dejvi, se vidimo zopet!« so se od njega poslovili člani skupine Pepel in kri, ki je leta 1975 Jugoslavijo zastopala na Evroviziji z eno največjih uspešnic slovenske glasbe sploh, pesmijo Dan ljubezni. Njen avtor je bil prav Tadej Hrušovar. 

Na Evroviziji je s skupino Pepel in kri sodeloval še leta leta 1990, kjer je spremljal italjanskega pevca Tota Cutugna. Za je s pesmijo Insieme tisto leto tudi zmagal. 

Napisal je več kot 400 sklad, med najbolj znanimi so tiste, ki so jih izvajali člani skupine Hazard: Marie, ne piši pesmi več, Vsak je sam in Najlepše pesmi.