Z meteorološko zimo tudi do 15 centimetrov snega

V sredo dopoldne nas bodo zajele snežne padavine, ki se bodo predvidoma še okrepile v drugem delu noči na četrtek.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk/Delo

V sredo dopoldne nas bodo zajele snežne padavine, ki se bodo predvidoma še okrepile v drugem delu noči na četrtek. Najmočneje bo snežilo v četrtek zjutraj in del dopoldneva. V osrednji Sloveniji bo skupaj zapadlo predvidoma od pet do 15, ponekod celo do 20 centimetrov snega, je za STA povedal meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje.

Pod vplivom ciklona, ki bo začel nad Sredozemljem nastajati že v torek, se bodo padavine v sredo dopoldne začele pojavljati najprej v južnem in zahodnem delu Slovenije. V notranjosti bo že snežilo, le po nižinah Primorske bo deževalo, kjer je pričakovati tudi burjo. Najmanj padavin bo po Gregorčičevih besedah na vzhodu države.
 

Sneg se ne bo obdržal dolgo


Najbolj zimsko vzdušje bo tako prav gotovo v četrtek in najverjetneje v petek. »Sicer novih padavin v petek ne bo, bo pa zjutraj temperatura še pod ničlo, tako da bo sneg še rahel,« je še povedal Gregorčič.

Sneg pa se ne bo obdržal prav dolgo, saj nas bo v soboto, nedeljo in tudi ponedeljek najverjetneje zajel dež. »Tako da bo po nižinah snežno odejo postopoma kar pobralo,« je vremensko dogajanje še opisal Gregorčič.

Preberite še:

Komentarji: