Zastoji proti Avstriji in na mejnih prehodih s Hrvaško

Daljše čakalne dobe so tudi na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v državo.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj na gorenjski avtocesti, pred predorom Karavanke proti Avstriji, ocenjen na šest kilometrov. Zaradi avstrijskega mejnega nadzora občasno zapirajo predor Karavanke proti Avstriji. Voznikom namenjenim proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice-vzhod, Lipce.

Na štajerski avtocesti je zastoj, pred prehodom Šentilj proti Avstriji, ocenjen na dva kilometra, zastoj pa je tudi na regionalni cesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Kilometer in pol dolg zastoj je na cesti Tržič-Ljubelj, pred predorom Ljubelj proti Avstriji.
Gost promet z občasnimi zastoji je na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Brezovica proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za približno 15-20 minut.

Promet se gosti tudi na cestah Bohinjska Bela-Bled ter Lucija-Strunjan-Izola.

Do 20. ure bo zaprta cesta Rimske Toplice-Jurklošter v Globokem zaradi del na železniškem prehodu.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na primorskih cestah do 22. ure.


Čakalna doba za vstop v državo je za osebna vozila na mejnem prehodu Gruškovje več kot dve uri, za avtobuse eno uro. Vozila na izstop čakajo do pol ure. Več kot dve uri na vstop čakajo tudi na mejnem prehodu Starod, na izstop pa eno uro.

Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja osebna vozila na vstop v državo čakajo od ene do dveh ur. Osebna vozila ob vstopu v državo na mejnem prehodu Metlika čakajo do ene ure. Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Sočerga, Podgorje, Jelšane, Vinica, Slovenska vas, Obrežje in Zavrč.

Komentarji: