Predstavitvena informacija

Že imate najboljšo srednjeevropsko aplikacijo za mobilna plačila?

Dolgo časa je v žepih in denarnicah kraljevala gotovina, a tudi Slovence vse bolj navdušuje enostavno plačevanje s telefonom in mobilna denarnica mBills.
Fotografija: Aplikacija mBills je prejela naziv najboljše mobilne aplikacije za e-plačila v Srednji Evropi. FOTO: Klemen Jeke
Odpri galerijo
Aplikacija mBills je prejela naziv najboljše mobilne aplikacije za e-plačila v Srednji Evropi. FOTO: Klemen Jeke

Da so spremembe edina stalnica v življenju, dokazuje mlada slovenska finteh ekipa, ki si vse od leta 2015 z elektronskim in telefonskim plačevanjem prizadeva poenostaviti življenja mladih in starih. Uspeh se zrcali tudi v številkah, saj je uporabnikov mBills skoraj toliko, kolikor je prebivalcev občine Koper. To je številka, ki MBILLS postavlja med vodilna slovenska finteh podjetja. In to ni zanemarljiva številka.

Mag. Primož Zupan je direktor MBILLS d. o. o. FOTO: mBills
Mag. Primož Zupan je direktor MBILLS d. o. o. FOTO: mBills

»Mobilno denarnico mBills nenehno razvijamo in prilagajamo potrebam uporabnikov. V teh dneh smo jih denimo razveselili z novo funkcionalnostjo, s katero lahko prijatelju ali znancu pošljejo prošnjo za nakazilo denarja neposredno v mBills in jih s kančkom humorja v zabavni GIF animaciji spomnijo na dolg. Tako v mBills z agilnim razvojem omogočamo večjo fleksibilnost uporabe in hitro prilagajanje novim situacijam. To pa se odraža tudi pri zadovoljnih uporabnikih, ki jih je iz dneva v dan več,« navdušeno pove mag. Primož Zupan, direktor MBILLS d. o. o. 

Mobilno denarnico mBills lahko uporabljajo prav vsi, ne glede na banko, pri kateri imajo odprt račun, mobilnega operaterja in operacijski sistem telefona. S telefonom lahko uporabniki brez provizij plačujejo položnice (znesek položnice pri tem ni omejen), se naročijo na e-račune in plačujejo v široki mreži prodajnih mest, kateri so se s hitrimi blagajnami pred kratkim pridružili tudi supermarketi Tuš, parkirna hiša Trdinova v Ljubljani in trgovine S.Oliver v Ljubljani in Mariboru, vseh skupaj pa je že več kot 1500.

Spletne nakupe in plačevanje onkraj naših meja uporabnikom omogoča brezplačna kartica mBills Mastercard®, ki jo iz udobja svojega naslanjača naročijo kar v aplikaciji. Kot prva v Sloveniji denarnica mBills že od januarja letos omogoča tudi povezavo kartice s sistemom Garmin Pay in plačevanje z uro. Vse svoje izdatke lahko sproti spremljate v pregledni grafični analizi, h kateri lahko dodate tudi opombe. Najbolj sveža novost pa je, da lahko k uporabi aplikacije povabite tudi prijatelje in za vsako uspešno povabilo prejmete 15 evrov. 

FOTO: mBills
FOTO: mBills


Sicer drži, da lahko Slovenci podobne storitve poiščejo tudi v mobilnih denarnicah tujih ponudnikov, a je pri tem treba opozoriti, da so uporabniki zakonsko obvezani račune v tujini prijaviti na Finančni upravi Republike Slovenije (FURS), kar pa za mBills ne velja. Odlična uporabniška izkušnja, slovenska podpora in hitra pomoč uporabnikom pa so še kako dobrodošle, kadar se stvari pri plačevanju zapletejo. Vse to pa so tudi razlogi, da je mobilna denarnica mBills letos prejela laskavi naziv najboljše mobilne aplikacije za e-plačila v srednji Evropi, ki ga podeljuje mednarodna revija Wealth&Finance International.