​Zore o enakopravnosti šolanja otrok

»Zahvaljujem se vam, da zahtevate pravičnost za vse, in vsem, ki si prizadevate, da bi bila izpolnjena ustavna odločba o financiranju zasebnih šol,« je povedal.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Več kakor 5500 vernikov je danes prisluhnilo ljubljanskemu nadškofu Stanislavu Zoretu, ki jih je nagovoril v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah ob velikem krščanskem prazniku Marijinega vnebovzetja.

Zore je zbranim spregovoril o upanju, ki ga človek potrebuje bolj kakor lačni kruha. Ob tej priložnosti se je zahvalil vsem, ki si na različne načine prizadevajo, da bi kot družba postali odprti za življenje, ter vsem, ki si prizadevajo, da bi vsi otroci imeli enake možnosti za razvoj vseh svojih sposobnosti, zlasti na področju šolanja in izobraževanja.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


»Zahvaljujem se vam, da zahtevate pravičnost za vse, in vsem, ki si prizadevate, da bi bila izpolnjena ustavna odločba o financiranju zasebnih šol,« je med drugim povedal Zore.

»Upanje človek potrebuje bolj kakor lačni kruh, žejni vodo, bolni zdravilo. Brez upanja se namreč nebo zapre. Brez upanja se obzorja stemnijo. Brez upanja človek nima jutrišnjega dne in brez upanja življenje nima prihodnosti. Brez upanja smo ujeti v danes in v snov,« je nadaljeval.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Na praznični dan Brezje vsako leto obišče več kot 10.000 ljudi, je povedala vodja tamkajšnjega romarskega urada Andreja Eržen Firšt, ki je vesela, da njihovo število iz leta v leto narašča.

»Ta praznik nam daje upanje, da bomo tudi mi nekoč dosegli nebesa,« je povedal rektor svetišča na Brezjah in gvardijan frančiškanskega samostana Robert Bahčič.

Vsako leto se dva dneva pred velikim šmarnom pri Mariji Pomagaj zberejo tudi romske družine iz vse Slovenije. Letos so našteli več kot 350 Romov.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo




FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Komentarji: