Dramatični lov po letališču v Lyonu (VIDEO)

Moški je najprej vozil po napačni strani avtoceste in povzročil kup nesreč. 
Fotografija: Letalski promet so na letališču Saint-Exupéry v Lyonu nemudoma prekinili, ko je avtomobil zapeljal na stezo. FOTO: Jean Decotte/AFP
Odpri galerijo
Letalski promet so na letališču Saint-Exupéry v Lyonu nemudoma prekinili, ko je avtomobil zapeljal na stezo. FOTO: Jean Decotte/AFP

Na letališču v Lyonu so ustavili letalski promet, potem ko je voznik z avtomobilom prebil varnostno ograjo in s polno hitrostjo zapeljal na letalsko stezo. Moškega so aretirali, nihče ni bil ranjen, ni pa jasen motiv voznika srebrnega mercedesa.

Policija v prefektu Rhône je po akciji sporočila, da je moški okoli 10.30 zapeljal na napačno stran avtoceste, zato mu je začela slediti policija tako z avtomobili kot s helikopterjem. Na avtocesti je povzročil kar nekaj prometnih nesreč.

Ko je prispel v bližino letališča, je zapeljal v terminal in na stezo, kjer so ga končno obvladali in aretirali. Francoski mediji pišejo, da je imelo vozilo tuje registrske tablice, a policija tega ni potrdila.

Policija je v vozilo na letališču izstrelila nekaj nabojev. Ko se je vozilo ustavilo, je moški poskušal pobegniti, a mu to, kot je razvidno tudi iz posnetka, ni uspelo.

Komentarji: