Elon Musk se je opravičil

Šef Tesle je spoznal svojo zmoto, ko je britanskega potapljača označil za pedofila.
Fotografija: Elon Musk FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk FOTO: Reuters

Na šefa Tesle in SpaceXa Elona Muska se je usul plaz kritik, ko je britanskega potapljača Verna Unswortha, enega izmed junakov reševanja tajskih dečkov, označil za pedofila. Zdaj se je za te besede opravičil. 

Unsworth je kritiziral Muska, ki se je vpletel v reševanje 12 tajskih najstnikov in njihovega trenerja, ki so bili več kot dva tedna ujeti v jami Tam Luang. Musk je za reševanje oblikoval posebno mini podmornico, v katero bi namestili posameznega otroka in ga tako potegnili na varno. Izkušeni britanski potapljač pa je dejal, da ideje nikakor ne bi mogli uresničiti, saj je bila podmornica toga in neprimerna za ozke in zavite prehode. Dejanje ameriškega milijarderja je tako označil za marketinško potezo. 

Na kritike se je Musk odzval jezno in užaljeno, kar zdaj tudi sam priznava. Na twitterju se je tako spustil v kritične zapise in med drugim brez kakršnihkoli dokazov potapljača označil za pedofila. Ko ga je na to opozoril drug uporabnik družbenega omrežja, je Musk nadaljeval, da stavi, da je to res. Unsworth je zaradi teh opazk razmišljal o tožbi. 

Musk je danes na twitterju priznal svojo zmoto in se opravičil. »Kot je bil meni članek, so bile tudi moje besede izrečene v jezi, potem ko je Unsworth povedal nekaj neresnic in namignil, da sem spolno občeval z mini podmornico, ki je bila zgrajena v kontekstu prijaznosti in skladno z opisom vodje potapljačev,« je tvitnil Musk. 

»A ne glede na njegove besede proti meni to ne upravičuje mojih besed in zato se opravičujem Unsworthu in vsem podjetjem, ki jih predstavljam kot vodja. Krivda je povsem moja.« 



Številni analitiki so komentirali, da Musk s svojimi nepremišljenimi besedami spodkopava temelje svojih podjetij. Še posebno je izpostavljena družba Tesla, ki se otepa težav in zamud pri dobavi električnih avtomobilov. Nekateri kupci naj bi zaradi Muskovih izjav celo razmišljali, da bi preklicali naročila. 

Komentarji: