Francijo in Nemčijo zajela neurja

Zaradi plazu, ki ga je povzročilo obilno deževje, je v predmestju Pariza iztiril vlak; neurje s točo je prizadelo tudi jug Nemčije.
Fotografija: Motorist, ki se pelje po poplavljeni cesti na jugozahodu Francije. FOTO: Jean-francois Monier/AFP
Odpri galerijo
Motorist, ki se pelje po poplavljeni cesti na jugozahodu Francije. FOTO: Jean-francois Monier/AFP

Pariz, Berlin - Nestanovitno vreme z neurji je zajelo tudi Francijo in Nemčijo. Obilno deževje je sprožilo zemeljski plaz, zaradi česar je ponoči v predmestju Pariza iztiril vlak. Pri tem je bilo lažje poškodovanih sedem ljudi, je sporočilo francosko ministrstvo za promet. Neurje s točo pa je prizadelo tudi jug Nemčije, kjer so poplavljene številne ulice in kleti ter poškodovane strehe in avtomobili.

Plaz se je sprožil okoli 5. ure med pariškima predmestjema Saint-Remy-les-Chevreuse in Orsay približno 30 kilometrov južno od francoske prestolnice, je povedala ministrica za promet Elisabeth Borne, prooča  francoska tiskovna agencija AFP.
V plazu so se prevrnili trije vagoni regionalnega vlaka, pri čemer je bilo lažje poškodovanih sedem ljudi, ki so jih oskrbeli, je še dejala za radio Franceinfo.

Število poškodovanih so potrdile tudi oblasti departmaja Essonne, kjer se je nesreča zgodila.

Francijo so v zadnjih dneh zajela neurja z obilnim deževjem. FOTO: Jean-francois Monier/AFP
Francijo so v zadnjih dneh zajela neurja z obilnim deževjem. FOTO: Jean-francois Monier/AFP


Francijo so v zadnjih dneh zajela neurja z obilnim deževjem. Za več departmajev na širšem območju Pariza pa so zaradi močnih nalivov in poplav razglasili oranžni alarm, še navaja AFP.

Neurje je ponoči zajelo tudi nemški zvezni deželi Bavarska in Baden-Württemberg. Iz Bavarske tako poročajo o toči v velikosti pesti, ki je poškodovala številne strehe in avtomobile. Poleg tega je poplavilo ceste in kleti, v Regensburgu pa je zagorelo ostrešje, ki ga je zadela strela, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nevihtna svetloba za ruševinami gradu Staufen na jugozahodu Nemčije. FOTO: Philipp Von Ditfurth/AFP
Nevihtna svetloba za ruševinami gradu Staufen na jugozahodu Nemčije. FOTO: Philipp Von Ditfurth/AFP


V Baden-Württembergu sta bili najbolj prizadeti območji južno in zahodno od Stuttgarta. V mestu Reutlingen so morali medtem zaradi poplav prekiniti železniški promet.

V okrožju Esslingen pa so morali iz avtomobila, napolnjenega z vodo, reševati starejšega moškega. Pri tem se je lažje poškodoval policist, ki je razbil avtomobilsko steklo. Voznik ni bil poškodovan.

Komentarji: