Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Izraelska vojska s strahovitim zločinom nad odločitev mednarodnih sodišč

V pokolu je bilo ubitih najmanj 40 ljudi, med njimi veliko otrok. Razčlovečenje je za izraelski vojaški kabinet postalo samoumevno.
Izraelske rakete so namreč zadele veliko šotorsko naselje, ki se nahaja ob skladišču Agencije Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem. Foto Eyad Baba/AFP
Izraelske rakete so namreč zadele veliko šotorsko naselje, ki se nahaja ob skladišču Agencije Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem. Foto Eyad Baba/AFP
27. 5. 2024 | 11:15
27. 5. 2024 | 21:32
8:26

V nadaljevanju preberite:

Izraelska vojaška letala so v noči z nedelje na ponedeljek na območje v zahodnem delu mesta Rafa, ki ga je vrh izraelske vojske označil za »varnega« in kamor se je pred brutalnimi napadi umaknilo tisoče in tisoče ljudi, izstrelila osem raket, ki so veliko »evakuacijsko« območje po poročanju očividcev spremenile v ognjeno kroglo. Ubitih je bilo najmanj štirideset ljudi, med njimi ogromno otrok.

To je bil izraelski odgovor na petkovo odločitev Mednarodnega kazenskega sodišča v Haagu (ICJ), da mora Izrael zaustaviti svojo kopensko ofenzivo na Rafo in vse aktivnosti, ki ogrožajo življenja civilistov. To je bilo – še eno v dolgi vrsti – sporočilo izraelskih oblasti najširši mednarodni skupnosti: ne priznavamo mednarodnih sodišč, mednarodnega humanitarnega prava in mednarodnih konvencij.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine