Križarka zaradi okužb obtičala v lizbonskem pristanišču

Med rutinskim testiranjem so pri osebju ugotovili več deset primerov okužbe z novim koronavirusom.
Fotografija: Križarka bi morala odpluti na ogled novoletnega ognjemeta nad pristaniščem Funchal na otoku Madeira. Fotografija je simbolična. FOTO: Joe Raedle/AFP
Odpri galerijo
Križarka bi morala odpluti na ogled novoletnega ognjemeta nad pristaniščem Funchal na otoku Madeira. Fotografija je simbolična. FOTO: Joe Raedle/AFP

V portugalski prestolnici je skoraj 3000 potnikov, ki so želeli silvestrovo preživeti na krovu križarke Aida Nova, ostalo na suhem, potem ko so pri osebju ugotovili več deset primerov okužbe z novim koronavirusom. Kdaj bo velika križarka nadaljevala plovbo, ni znano.

Križarka bi morala odpluti na ogled novoletnega ognjemeta nad pristaniščem Funchal na otoku Madeira, vendar je bilo potovanje odpovedano, potem ko so med člani posadke odkrili okužbe.

Pozitivne primere so odkrili med rutinskim testiranjem, okužene pa so nato v sodelovanju z oblastmi namestili v posebnih hotelih v Lizboni, so v petek sporočili iz nemške križarske družbe Aida Cruises, ki upravlja z ladjo. Člani posadke so imeli sicer le blage simptome.

image_alt
V novo leto z novim rekordom okužb

Po navedbah direktorja lizbonskega pristanišča Dioga Vieire Branca je bilo pozitivnih 52 od 1353 članov posadke. Na ladji je bilo poleg tega 2844 turistov, med katerimi pa zaenkrat ni bilo nobenega pozitivnega primera, zato naj bi lahko zapustili ladjo.

V družbi Aida Cruises sicer poudarjajo, da so bili člani posadke in vsi potniki, starejši od 12 let, cepljeni ter da je treba pred odhodom opraviti test PCR.

Preberite še:

Komentarji: