Maskirani razgrajači napadli Srbe v Kninu

V lokalu naj bi spremljali tekmo Crvene zvezde, a soproga lastnika zatrjuje, da so bili na TV zaslonu nogometaši Dinama.
Fotografija: V Kninu se vedno znova poleti spominjajo hrvaške vojne zmage v operaciji Nevihta, a miru očitno tam še vedno ni. FOTO CROPIX
Odpri galerijo
V Kninu se vedno znova poleti spominjajo hrvaške vojne zmage v operaciji Nevihta, a miru očitno tam še vedno ni. FOTO CROPIX

V nizu izlivov hrvaško-srbske nestrpnosti, skoraj četrt stoletja po koncu zadnje balkanske morije, odmeva sredin večerni incident iz okolice Knina, kjer naj bi gostje v lokalu gledali TV prenos tekme kvalifikacij za nogometno ligo prvakov iz Berna med domačimi Young Boys in Crveno zvezdo. Navzoče Srbe, med njimi tudi devetletnega otroka, je napadla agresivna skupina maskiranih moških, ki so pritekli v lokal, nekatere med gosti poškodovali in povzročili tudi precej materialne škode.

V pogovoru za Večernji list je Veselinka Mandić, soproga lastnika lokala, dejala, da tam sploh niso gledali omenjene tekme, saj nimajo programa za prenos iz Švice, temveč so spremljali iz Zagreba dvoboj domačega Dinama in norveškega prvaka Rosenborga. »Incidentu je vsekakor botroval tudi alkohol, vinjeni napadalci pa so napadali goste z besedami, če navijajo za Crveno zvezdo, če poslušajo Thompsona in jim prerokovali, da bodo spet s traktorji bežali iz Hrvaške,« je povedala Mandićeva o incidentu, po katerem je pet gostov, med njimi tudi omenjeni otrok, moralo po zdravniško pomoč v kninsko bolnišnico. 

Komentarji: