V napadu z nožem umrla ena oseba, policija je napadalca ubila

Na kraj dogodka so prišli predstavniki protiterorističnega tožilstva. Napadalec naj bi žrtve izbiral naključno. 
Fotografija: V zadnjih štirih letih so francosko prestolnico kar nekajkrat pretresli podobni napadi. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Odpri galerijo
V zadnjih štirih letih so francosko prestolnico kar nekajkrat pretresli podobni napadi. FOTO: Charles Platiau/Reuters

Francoska policija je ustrelila moškega, ki je v mestu Villejuif blizu Pariza zabodel več ljudi. BBC poroča, da je napadalec z nožem poškodoval štiri osebe. Na začetku so se pojavile navedbe, da naj bi dva človeka umrla, a je po poročanju francoske tiskovne agencije ranam podlegla ena oseba. Dve osebi so prepeljali v bolnišnico.

Policisti so prebivalcem in obiskovalcem območja svetovali, naj se izogibajo temu predelu, dokler traja intervencija. Napadalec je žrtve izbiral naključno. 

Policija je napadalca ustrelila. FOTO: Christophe Archambault/Afp
Policija je napadalca ustrelila. FOTO: Christophe Archambault/Afp


BBC še navaja, da je po nekaterih poročanjih moški nosil jopič z eksplozivom, a policija te informacije uradno še ni potrdila. Prav tako za zdaj ni znan motiv za napad. 

Na prizorišče napada sta se odpravila državni sekretar na notranjem ministrstvu Laurent Nunez in prvi mož pariške policije Didier Lallement. Tam so tudi predstavniki protiterorističnega tožilstva, ki ga za zdaj niso prevzeli preiskave, poročanje francoskih medijev povzema STA. Nunez je hiter odziv policistov opisal kot »izredno pogumno dejanje«. 

Moški je z nožem napadel več ljudi. FOTO: Christophe Archambault/Afp
Moški je z nožem napadel več ljudi. FOTO: Christophe Archambault/Afp


Župan mesta Villejuif Franck Le Bohellec je povedal, da je v napadu umrl 56-letni sprehajalec, ki je bil v parku s svojo soprogo. Svojcem umrlega je župan že izrazil sožalje. 

V zadnjih štirih letih so francosko prestolnico kar nekajkrat pretresli podobni napadi. Oktobra lani je Mickael Harpon do smrti zabodel štiri ljudi. Novembra leta 2015 pa je v seriji organiziranih napadov v Parizu in okolici umrlo 130 ljudi. To je bil najbolj smrtonosen napad v Franciji po koncu druge svetovne vojne.

Komentarji: