Papež in Michel tudi o afganistanskih beguncih

Papež Frančišek je mednarodno skupnost že večkrat pozval, naj pomaga Afganistancem in sprejme afganistanske begunce.
Fotografija: Papež in Michel sta posebno pozornost namenila beguncem iz Afganistana. FOTO: Vatikan media/AFP
Odpri galerijo
Papež in Michel sta posebno pozornost namenila beguncem iz Afganistana. FOTO: Vatikan media/AFP

Papež Frančišek je danes v apostolski palači v Vatikanu sprejel predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela, s katerim sta govorila tudi o beguncih iz Afganistana in prihodnosti Evrope, je sporočil Sveti sedež.

Kot so zapisali na spletni strani Svetega sedeža, sta papež in Michel govorila o številnih mednarodnih in regionalnih političnih vprašanjih, pri čemer sta posebno pozornost namenila beguncem iz Afganistana.

Papež Frančišek je od sredine avgusta, ko so talibani znova prevzeli oblast v Afganistan, mednarodno skupnost že večkrat pozval, naj pomaga Afganistancem in sprejme afganistanske begunce.

image_alt
Bazilika svetega Petra v nenehnem strahu


S predsednikom Evropskega sveta sta sicer danes razpravljala še o izzivih, ki čakajo Evropo, tudi v luči konference o njeni prihodnosti, ki poteka v Evropski uniji, so sporočili iz Vatikana.

Michel je ob tem na Twitterju zapisal, da sta s papežem govorila o globalnih izzivih. »Prihodnost EU je delo stalnega napredovanja. Naše vrednote varovanja in izboljševanja življenj ljudi so zdaj pomembnejše kot kdajkoli,« je poudaril.
Dodal je, da zadnji dogodki v Afganistanu in Etiopiji zahtevajo neomajno podporo.

Michel se je sestal tudi z vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami, nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem.
 

Preberite še:

Komentarji: