Podjetja iz obrambne industrije se odpravljajo v Pariz

Na sejmu Eurosatory se bo predstavilo 18 slovenskih podjetij in institucij.
Fotografija: V Pariz se bodo zgrnili predstavniki obrambne industrije. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
V Pariz se bodo zgrnili predstavniki obrambne industrije. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Ljubljana – V Parizu se bo v ponedeljek začel sejem Eurosatory, namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja varnosti in obrambe. Do petka bo pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija na skupnem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve s področja obrambne industrije predstavljala tudi skupina 18 slovenskih podjetij in institucij.

Eurosatory je najpomembnejši sejem s področja obrambe, varnosti in zaščite v Evropi, odvija pa se vsako drugo leto. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo več kot 1500 razstavljavcev iz 57 držav s 36 nacionalnimi paviljoni, obiskalo pa ga je več kot 57.000 obiskovalcev iz 143 držav ter 212 uradnih delegacij iz 87 držav.

Spirit skupinske predstavitve na tem sejmu redno izvaja od leta 2010, letošnja bo tako peta po vrsti.

Na slovenskem razstavnem prostoru velikosti 156 kvadratnih metrov se bo predstavilo 18 slovenskih podjetij in institucij, in sicer Arex, Armas, Bijol, C-Astral, Dat-Con, Elan, EM.Tronic, Guardiaris, Mil Sistemika, MVM Tel, Predilnica Litija, Prevent & Deloza, Timtec, Trimo MSS, Trival Antene, Valhalla Turrets ter ministrstvo za obrambo in Grozd obrambne industrije Slovenije.

Spirit bo jeseni organiziral še štiri skupinske sejemske nastope na mednarodnih sejmih v tujini. Gre za sejem IBA septembra v Münchnu, Maison&Objet istega meseca v Parizu, Biennale Interieur oktobra v Kortrijku ter Metstrade novembra v Amsterdamu.

Komentarji: