Potres v Ravenni čutili tudi prebivalci osrednje in zahodne Slovenije

Šole v Ravenni so iz preventivnih razlogov danes zaprte. 
Fotografija: Žarišče potresa je bilo 11 kilometrov vzhodno od Ravenne v globini 25 kilometrov. FOTO: Thinkstock.com
Odpri galerijo
Žarišče potresa je bilo 11 kilometrov vzhodno od Ravenne v globini 25 kilometrov. FOTO: Thinkstock.com

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ponoči ob 0.04 zabeležili zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 250 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v bližini Ravenne v Italiji, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Potres so čutili tudi prebivalci zahodne in osrednje Slovenije, predvsem v višjih nadstropjih.

Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 4,8, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici.Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je imel potres magnitudo 4,6, ob obali Emilije - Romanje pa mu je sledilo nekaj šibkejših popotresnih sunkov. O škodi ali žrtvah ne poročajo, so pa številni prebivalci iz strahu odšli na ulice in se ponoči niso vrnili domov. Šole v Ravenni so iz preventivnih razlogov danes zaprte.

Žarišče potresa je bilo 11 kilometrov vzhodno od Ravenne v globini 25 kilometrov, je sporočil italijanski inštitut za geofiziko in vulkanologijo (Ingv).

Če ste tudi vi čutili potres, izpolnite Arsov vprašalnik. Podatke bodo uporabili za ocenjevanje učinkov potresov po naseljih.

Komentarji: