Pred turškimi volitvami aretirali domnevne teroriste

Aretirali so 14 domnevnih teroristov, ki naj bi načrtovali napade v dneh pred predčasnimi parlamentarnimi in predsedniškimi volitvami.
Fotografija: Nedeljske volitve za sedanjega turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana predstavljajo največji volilni izziv v njegovi 15-letni vladavini. FOTO: Emre Tazegul/AFP
Odpri galerijo
Nedeljske volitve za sedanjega turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana predstavljajo največji volilni izziv v njegovi 15-letni vladavini. FOTO: Emre Tazegul/AFP

Istanbul - Turški varnostni organi so sporočili, da so danes pred nedeljskimi volitvami aretirali 14 domnevnih teroristov, privržencev skrajne skupine Islamska država. Vsi naj bi načrtovali napade v dneh pred volitvami, turške medije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so ob tem sporočili turški varnostni organi, so vsi prijeti tuji državljani, niso pa sporočili, iz katerih držav prihajajo. Trenutno jih zaslišujejo pripadniki protiterorističnih enot turške policije.

V Turčijo bodo v nedeljo parlamentarne in predsedniške volitve, ki za sedanjega turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana predstavljajo največji volilni izziv v njegovi 15-letni vladavini. V času okrepljene opozicije in gospodarske krize mu namreč grozi izguba absolutne večine v parlamentu, prav tako ni gotovo, da bo za predsednika države izvoljen že v prvem krogu.

Erdoganovi privrženci. FOTO: Bulent Kilic/AFP
Erdoganovi privrženci. FOTO: Bulent Kilic/AFP


Več iz te teme:

Komentarji: